Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είπε χθες στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα κάνουν ντιμπέιτ οι δυο πολιτικοί αρχηγοί πριν από τις δεύτερες εκλογές, αλλά χθες το απόγευμα από την Άρτα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του και έχει σημασία, την ανάγκη να κερδίσει η ΝΔ την πρωτιά στο νομό Άρτας. Γιατί αυτό; Διότι είναι η πατρίδα του Αλέξη Τσίπρα. Ο Μητσοτάκης λοιπόν είπε στους συγκεντρωμένους, όπως μου είπαν, ότι η απόφασή τους έχει διπλή σημασία. Ο ίδιος θυμήθηκε ότι στις εκλογές του 2019 η ΝΔ έχασε την πρωτιά στην Άρτα, για λίγες εκατοντάδες ψήφους. «Το μήνυμα που θα στείλετε εδώ θα ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα είμαστε πρώτοι και με διαφορά στην Άρτα» τους είπε Και αυτό που έμαθα είναι ότι τον πλησίασαν πριν από την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, κάτοικοι του χωριού Αθαμάνιο, τόπο καταγωγής της οικογένειας Τσίπρα, και του μίλησαν για νίκη της ΝΔ. «Ας ετοιμαστεί λοιπόν για μία ακόμα ήττα, εντός έδρας αυτή τη φορά. Γιατί Κωνσταντίνου και Ελένης θα γιορτάσει η Δημοκρατία, η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και η αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα οι συγκεντρωμένοι.

Η σύναξη του Ζαππείου

Και από την Άρτα να πάμε στο Ζάππειο, όπου σήμερα το απόγευμα θα είναι παρούσα σύσσωμη η πολιτική οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας. Η ημέρα της Ευρώπης, η 9η Μαΐου και θα αξιοποιηθεί η εκδήλωση στο Ζάππειο για να σταλεί μήνυμα ενότητας στην κομματική βάση. Εκεί παρόντες πολλοί, όπως οι πρώην Πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς που θα μιλήσουν, όπως βέβαια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλλον θα είναι παρών και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που έμαθα ότι ήταν και στην προ ημερών προεκλογική σύναξη του Νικήτα Κακλαμάνη για την Α’ Αθηνών. Παρόντες και οι Αχιλλέας Καραμανλής και Πέτρος Μολυβιάτης.

Η επανεμφάνιση του Μεϊμαράκη

Και μέσα σε όλα αυτά που συζητάμε για την καμπάνια των κομμάτων και τις προεκλογικές περιοδείες και ομιλίες και επειδή χθες σας είπα για τον Αντώνη Σαμαρά που θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, έμαθα ότι και άλλος ένας της παλαιάς φρουράς που θα είναι και αυτός στο Ζάππειο σήμερα, θα κάνει την επανεμφάνισή του. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που ετοιμάζεται να κάνει και προεκλογική ομιλία στην Πάτρα, θέλοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια της ΝΔ για εκλογική νίκη.

Με «ενέσεις» Βελουχιώτη

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει στην πλατεία του Λαού χθες το βράδυ στην Λαμία, έγινε αντικείμενο χλευασμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έμαθα ότι το καταχάρηκε και μάλιστα το έλεγε στο τέλος της ομιλίας του. Η ομιλία του Τσίπρα στην έδρα του γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, είχε και μηνύματα προς το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα κόμματα για την επόμενη μέρα των εκλογών. Έγινε για να γίνει, καθώς τίποτα απ’ ότι μαθαίνω δεν αλλάζει.

«Όχι» και ο Ανδρουλάκης

Και επειδή σας έλεγα ότι δεν βλέπω μετεκλογική κυβερνητική συμμαχία μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, να αναφέρω πως έμαθα για το τι συζητάνε στα ενδότερα του ΠΑΣΟΚ. Εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης μου είπαν και επέμεναν με ένταση, δεν αλλάζει άποψη και δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει και άρα είναι μονόδρομος η δεύτερη Κυριακή. Αυτό που επίσης έμαθα είναι ότι στις συνάξεις τόσο οι παλαιοί όσο και οι νεώτεροι λένε ότι τα μηνύματα είναι θετικά για το ΠΑΣΟΚ κυρίως στην περιφέρεια, αλλά ερωτηματικό είναι τι γίνεται στην Αττική. Μάλιστα, πολλά έμπειρα στελέχη των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου λένε ότι ίσως μπορεί να πιάσει και το 12%! Κυριακή κοντή γιορτή.

Ευλογείτε κ. Τσίπρα

Και επιστρέφω πάλι στον Αλέξη Τσίπρα που τον βλέπω να εξομολογείται και να κάνει μετάνοιες έως τις εκλογές. Αστειεύομαι, αλλά δεν πέρασε απαρατήρητη η χθεσινή συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του προέδρου και των Αγιορειτών πατέρων που συνόδευαν από το Άγιο Όρος την εικόνα του Αξιον Εστί από τις Καρυές. Εκεί το κλίμα ήταν πολύ θερμό, πολλές ευχαριστίες από τους Αγιορείτες στον Αλέξη Τσίπρα για το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την περίοδο 2015-2019 και πρόσκληση να επισκεφθεί σύντομα την Αθωνική Πολιτεία. Και όπως έμαθα δεν είναι αρνητικός. Τι άλλο έμαθα; Στην συνάντηση ήταν παρόντες πολλοί Αγιορείτες, ο Διοικητής του Αγίου Όρους, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, ο υποδιοικητής Αρίστος Κασμίρογλου, κ.α. αλλά από το επιτελείο του Τσίπρα ήταν εκεί ο Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο διπλωματικός σύμβουλος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιάννης Δρόσος. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι η σημερινή περιοδεία στην Α΄ Πειραιά του Τσίπρα που θα πάει στα συσσίτια της Μητρόπολης και το ενδιαφέρον είναι η επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και βεβαίως, η συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ! Πολλές ενδιαφέρουσες κινήσεις.

Ετοιμάζει είσοδο στο Χρηματιστήριο ο Μαρινάκης

Το βήμα εισόδου στο Χρηματιστήριο για τον όμιλο Alter Ego Media ετοιμάζει όπως πληροφορούμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του ομίλου επενδύει πολλά στα μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα και μάλιστα βλέπει δρόμο επέκτασης και ανάπτυξης του μιντιακού του ομίλου, ο οποίος περνάει από την πόρτα της λεωφόρου Αθηνών. Πρόκειται άλλωστε για τον μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή όμιλο μέσων ενημέρωσης με πληθώρα ενημερωτικών ιστοσελίδων και κορωνίδα φυσικά το Mega, το οποίο ακολουθεί δρόμο επιστροφής στις δόξες του χθες.

Στρατηγική επένδυση 250 εκατομμυρίων

Το δρόμο των στρατηγικών επενδύσεων μετά από την έγκριση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων έλαβε και επίσημα το επενδυτικό σχέδιο για το «Hull Logistics Park» της εταιρείας «ΣΤΡΙΜ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ Α.Ε.», η οποία ανήκει στη HIG. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο στον τομέα των logistics στις εγκαταστάσεις που απέκτησε η HIG από την Χαλυβουργία Ελλάδος. Μάλιστα οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Πρόκειται για ένα επενδυτικό έργο που αφορά στη δημιουργία υπερσύγχρονου συγκροτήματος εφοδιαστικής αλυσίδας και διακομετακομιστικού εμπορίου, στον Ασπρόπυργο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται να δημιουργήσει 3.900 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και 1.238 θέσεις εργασίας κατά τη φάση λειτουργίας.

Ένας γνώριμος από τα παλιά με νέες μπίζνες

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος επιδίδεται σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Το πρόσωπο που είχε βρεθεί να απολογείται παλαιότερα για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί εποχής ΠΑΣΟΚ και Άκη Τσοχατζόπουλου, προχώρησε στη σύσταση εταιρείας με αντικείμενο μεταξύ άλλων την αγορά, πώληση αλλά και διαχείριση ακινήτων. Το όνομα αυτής Unihold και έδρα της η Βούλα. Εάν μάλιστα η έδρα συνδεθεί και με δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του επιχειρηματία, δεδομένου ότι όλο το φάσμα της συγκεκριμένης γεωγραφικής ζώνης γνωρίζει εξαιρετικά μεγάλη άνθηση σε επίπεδο real estate, ανακαινίσεων και φυσικά νέων κατασκευών με τιμές που «καλπάζουν». Και που όσοι αγόρασαν φθηνά τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα δρέπουν τους καρπούς της υπεραξίας που έχουν αποκτήσει τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία. Για την ιστορία, το όνομα της νέας εταιρείας, Unihold Μονοπρόσωπη Α.Ε.

100 εκατομμύρια για τα Malls στο Ελληνικό

Τα 100 εκατομμύρια αγγίζει ποσό που θα προέλθει από τα κεφάλαια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για πόρους που αντλήθηκαν με σκοπό τη χρηματοδότηση της δεύτερης δόσης του τμήματος παραχώρησης προς το Δημόσιο για την έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, θα αντλήσει με σκοπό τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των δύο εμπορικών κέντρων που ετοιμάζει η Lamda Development. Τα έργα προχωράνε όπως μαθαίνω χωρίς καμία σοβαρή καθυστέρηση που να κινείται στη σφαίρα του απροσδόκητου. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία του ομίλου πάντως, προκειμένου να αντλήσει πολυπόθητη ρευστότητα που της είναι απαραίτητη για την εκτέλεση μέρους του έργου.

Κλεισμένη η εξαγορά του Μασούτη

Τελειωμένη υπόθεση, καθότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλες τις λεπτομέρειες για την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Τερζής, με 6 καταστήματα στην Ηλεία από τον Μασούτη, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο επεκτείνεται στην Πελοπόννησο μετά τα τρία πρώτα καταστήματα που δημιούργησε σχεδόν προ διετίας στην Πάτρα. Ο Τερζής κάνει 13 εκατομμύρια ευρώ τζίρο και ο Μασούτης 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ. Παρόλ’ αυτά η αλυσίδα της Πελοποννήσου, δίνει πολυπόθητο εκτόπισμα στο μεγάλο σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης που επιθυμεί και προσπαθεί διακαώς να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο και όσο πιο γρήγορα γίνεται.