Ενδείξεις ότι μεγαλώνει η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν οι εκλογικοί επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόσο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις όσο και οι μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους αλλά και η ανταπόκριση που βλέπουν από τον κόσμο στις περιοδείες ανά την Ελλάδα δείχνουν ότι δεν έχει παγιωθεί η διαφορά ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα αντίθετα δείχνει αυξητικές τάσεις και είναι πολύ πιθανό να υπερβούν τον στόχο που είχε τεθεί για 33% με 34%. Αν μάλιστα αγγίξει το 35% τότε η αυτοδυναμία στις κάλπες της ενισχυμένης αναλογικής θα είναι βέβαιη.

Αυτό που επιχειρείται είναι η μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων γύρω από τη ΝΔ, σε μια προσπάθεια να πετύχει το μεγαλύτερο ποσοστό για το κυβερνών κόμμα.

Μια αποστροφή του πρωθυπουργού σε πρόσφατη συνέντευξή του έδειξε αυτό το οποίο θέλει για τις 21 Μαΐου: «Θέλω να νικήσουμε και η νίκη, θα σας το πω περιγραφικά, να είναι τόσο καθαρή που να μην αμφισβητείται την επόμενη μέρα ποιος πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος, προφανώς, πρέπει να είναι και ο Πρωθυπουργός».

Για τον λόγο αυτό και οι περιοδείες του δεν γίνονται μόνο σε περιοχές με κεντροαριστερά χαρακτηριστικά, αλλά και σε γαλάζια κάστρα με σκοπό να πείσει ακόμα και εκείνους που μπορεί να έχουν δεύτερες σκέψεις και να επιθυμούν στις κάλπες της απλής αναλογικής με την ψήφο τους να στείλουν ένα μήνυμα στη ΝΔ.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να γίνει αυτή την στιγμή. Η τιμωρητική ψήφος τον μόνο που θα ευνοήσει θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αν αποκτήσει έστω και προσωρινά ισχύ μπορεί να την αξιοποιήσει για να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με οδυνηρά αποτελέσματα», δήλωνε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο newsbeast.gr.

Το κεντρικό εκλογικό επιτελείο της ΝΔ ξέρει καλά ότι η Αττική θα κρίνει πολλά από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό που έχουν προτείνει στον πρωθυπουργό και το βλέπουμε να εφαρμόζεται και στην πράξη είναι όπου και όταν υπάρχει κενό ανάμεσα στις προγραμματισμένες περιοδείες να επισκέπτεται περιοχές της Αττικής και μάλιστα με στόχευση. Δεν είναι λίγες οι φορές που ανακοινώνονται αιφνιδιαστικά επισκέψεις σε περιοχές του λεκανοπεδίου γιατί αποφασίζονται την τελευταία στιγμή.

Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχοντας στα χέρια τους μετρήσεις τοπικού χαρακτήρα βλέπουν τις τάσεις που διαμορφώνονται.

Υπάρχουν περιοχές που η δυναμική της ΝΔ είναι ξεκάθαρη όπως στον βόρειο και νότιο τομέα της Αθήνας. Ξέρουν όμως πολύ καλά ότι χρειάζεται δουλειά στον δυτικό τομέα που είχε χαθεί στις προηγούμενες εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην Α Αθήνας και στην Β Πειραιά.

Αυτό που θέλουν να μην συμβεί ειδικά στην Α Αθήνας είναι να υπάρξει διαρροή ψήφων από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της παράταξης σε κόμματα πιο δεξιά από τη ΝΔ. Τουλάχιστον σε αυτή την αναμέτρηση γιατί γνωρίζουν ότι στην επόμενη η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος θα είναι διαφορετική.

Στα δυτικά της Αθήνας το μεγάλο στοίχημα θα είναι να μειωθεί η διαφορά των 7 μονάδων που είχε καταγραφεί στις προηγούμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τον λόγο αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να είναι μια από τις 3 περιφέρειες στην οποία είναι υποψήφιος. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που καταγράφεται είναι μια καλή εικόνα για το κυβερνών κόμμα και σε αυτό εκτιμάται ότι έχει παίξει ρόλο η υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο και σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr δεν έχει αφήσει γειτονιά της Δυτικής Αθήνας στην οποία να μην έχει βρεθεί.

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4 μη προγραμματισμένες επισκέψεις σε περιοχές της Αττικής. Το πρόγραμμα των επισκέψεων και ομιλιών του είναι γεμάτο με επισκέψεις σε όλη τη χώρα αλλά πιθανόν να προστεθούν περιοδείες αστραπή στο νότιο τομέα της Αθήνας, στην ανατολική Αττική αλλά και στην Ά Πειραιά.