Για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, την τραγωδία στα Τέμπη και την επόμενη μέρα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Για τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας είναι δεδομένο ότι η  συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να περιφρουρεί τα σύνορα της. Ο φράχτης δεν είναι το μόνο εργαλείο, έχουμε ενισχύσει συνοριοφύλακες και λιμενικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να πείσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρηματοδοτεί τέτοια τεχνητά μέσα, αλλά είναι αδιανόητο ο κος Παπαδημούλης να τάσσεται κατά της χρηματοδότησης».

Υπογράμμισε ότι: «Τα σύνορα για να έχουν αξία πρέπει να τα ορίζουμε και να τα προστατεύουμε», εξηγώντας ότι 16 από τις 27 χώρες έχουν πειστεί, με την Ευρώπη να χρηματοδοτεί μια σειρά από δράσεις( τεχνολογικά μέσα) το φράχτη χρηματοδοτεί ακόμα.

Για όσους τον παραλληλίζουν με τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρωθυπουργός απάντησε: «Να πουν το ίδιο σε όλες τις Βαλτικές χώρες που κατασκευάζουν φράχτες. Αν δεν έχουμε φράχτη τότε τι; Η χώρα θα βρεθεί αντικείμενο πιέσεων». Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Ακόμα και αν δεν τον γκρεμίσει είμαι σίγουρος ότι δεν θα τον επεκτείνει».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσκεψη του στη Δυτική Θεσσαλονίκη ακόμα και πριν το Πάσχα από όπου – όπως είπε- θα προβεί σε σημαντικές εξαγγελίες. «Όταν αρχίσει να λειτουργεί το μέτρο μεγάλη ανακούφιση στη λειτουργία της πόλης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το λόγο που επέλεξε την 21η Μαΐου για τη διεξαγωγή των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Εξαντλήσαμε τη θητεία μας, δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί μια κυβέρνηση να προηγείται διαρκώς στις δημοσκοπήσεις και να εξαντλεί τη θητεία της. Επιλέξαμε ημερομηνία με βάση και τις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου».

Αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη ο πρωθυπουργός επεσήμανε τα εξής: «Μας συγκλόνισε όλους, ανέλαβα την ευθύνη που μας αναλογεί και δέσμευση μου είναι να πάμε πιο αποφασιστικά και πιο τολμηρά, σπάζοντας περισσότερα αυγά για να συγκρουστούμε με τον κρατισμό. Έχουμε τα παραδείγματα του gov.gr και του ΕΦΚΑ. Έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Πρέπει να συγκρουστούμε με κατεστημένες αντιλήψεις. Είμαστε στο σημείο που θα θέλαμε ; Προφανώς και όχι».

Για την κατάσταση στην ΕΥΠ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε: «Παραδεχθήκαμε λάθη. Κάναμε αλλαγές. Τους τελευταίους μήνες έχει να επιδείξει επιτυχίες».

Για την κατάσταση του ελληνικού σιδηρόδρομου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Πριν από τα Τέμπη είχαμε μιλήσει για την ανάγκη ενός σιδηροδρομικού δικτύου κορμού. Στο παρελθόν ήταν αντικείμενα κατακερματισμένων εργολαβιών. Υπάρχει πλέον νέο νομικό πλαίσιο. Παραμένω πιστός στη δέσμευση μου για την ολοκλήρωση της τηλεδιοίκησης».

Για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή και την παρουσία του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Αυτά θα τα πούμε στην ώρα τους. Κάθε πράγμα στον καιρό του».