Ισχυρό είναι το σοκ που υφίσταται η ελληνική κοινωνία εξαιτίας του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο ύψος των Τεμπών και το τελευταίο που σκέφτεται κανείς αυτές τις ώρες τις ανείπωτης τραγωδίας, είναι οι πρόωρες εκλογές. Τα δεδομένα που θέλουν την προκήρυξη των εκλογών την επόμενη εβδομάδα ώστε να στηθούν οι κάλπες στις 9 Απριλίου μπορεί να μην έχουν αλλάξει, ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται δεύτερες σκέψεις.

Το δυστύχημα έχε βυθίσει στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα και το μέγεθός του είναι τόσο μεγάλο, που δε θα ξεπεραστεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αλλά θα πάρει αρκετό καιρό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενδεχόμενη μετάθεση της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών 2023 για μεταγενέστερο χρόνο. Άλλωστε η κυβερνητική θητεία λήγει τον Ιούλιο, οπότε υπάρχουν αρκετές Κυριακές ακόμη που θα μπορούσε να διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση.

Θυμίζουμε πως εάν οι εκλογές διεξαχθούν την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου, θα πρέπει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να τις προκηρύξει. Μάλιστα συνεργάτες του τόνιζαν ότι αυτό θα γινόταν ενδεχομένως την άλλη Πέμπτη 9 Μαρτίου, είτε με συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είτε με τηλεοπτικό μήνυμα και θα επισκεπτόταν για τον λόγο αυτό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ακολούθως την Παρασκευή 10 Μαρτίου θα διαλυόταν η Βουλή. Σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει…