Απάντηση στο αστείο που έκανε χθες ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έδωσε σήμερα μέσα από ένα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζουμε, ότι με αφορμή το βίντεο που έδειχνε ηλικιωμένο έξω από σούπερ μάρκετ να χαρακτηρίζει το καλάθι του νοικοκυριού «αρχ…α καπαμά», ο κ. Κουτσούμπας είπε χθες στον ΑΝΤ1: «Νομίζω ότι τα είπε πολύ γλαφυρά στην εκπομπή σας χθες ο καταναλωτής. Μάθαμε από τι υλικό γίνεται ο καπαμάς. Αποδίδει την πραγματικότητα. Δυστυχώς, πρόκειται για μεγάλο εμπαιγμό».

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το καλάθι του νοικοκυριού έχει κερδίσει ήδη την εμπιστοσύνη του κόσμου.

«Επέλεξα να επισκεφθώ σήμερα τις αλυσίδες σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης και Α-Β Βασιλόπουλος γιατί αυτές οι δύο παρουσίασαν χθες βράδυ στο e – Καταναλωτής μια σειρά επιπλέον προϊόντων και με χαμηλότερες τιμές. ‘Άρα λοιπόν, στη μεγάλη κουβέντα εάν ο ανταγωνισμός λειτουργεί και αν το καλάθι λειτουργεί, η ίδια η πραγματικότητα και η αγορά δείχνει το δρόμο μέσα σε μόλις 48 ώρες» είπε.

Και πρόσθεσε: «Από την Τετάρτη μέχρι σήμερα Παρασκευή, δηλαδή μέσα σε δύο μέρες, έχουμε σε πολλά προϊόντα – σε περίπου 15 προϊόντα αυτής της αλυσίδας και σε άλλα τόσα της άλλης αλυσίδος- χαμηλότερες τιμές». «Σε όλες τις αλυσίδες και είμαι ευτυχής γι’ αυτό πάει πάρα πολύ καλά, να το πω λαϊκά έχει ξεπουλήσει» ανέφερε και συνέχισε: «Παρά την κριτική που θα κάνει ο κόσμος, που θα πει τον καπαμά του και θα κάνει αστεία, όπως έκανε ο αξιοσέβαστος κ. Κουτσούμπας χτες που ξεχνά ότι στην Σοβιετική Ένωση τα ράφια των σούπερ μάρκετ ήταν άδεια, το καλάθι πάει καλά, ο κόσμος το στηρίζει και αγοράζει μαζικά, και οι τιμές αρχίζουν και πέφτουν, αυτό ενδιαφέρει τον καταναλωτή».

Ο υπουργός σημείωσε ότι «θα αφήσουμε το καλάθι να λειτουργήσει ένα-δύο εβδομάδες, να δούμε πως πάει στα σούπερ μάρκετ και μετά θα πάρουμε αποφάσεις για επέκτασή του και πως θα γίνει». Παράλληλα γίνονται επαφές με τη βιομηχανία, «για να δούμε και στα επώνυμα προϊόντα πόσο μεγαλύτερες προσφορές μπορούν να γίνουν με το καλάθι του νοικοκυριού και την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα».

Επιβεβαίωσε επίσης ότι θα δοθεί λύση σε κάποιες ειδικές κατηγορίες, «παραδείγματος χάρη για τους διαβητικούς, οι οποίοι έχουν θέσει το ερώτημα ότι δεν έχουν κι αυτοί πρόσβαση σε κάποιο φθηνότερο προϊόν και με ενδιαφέρει πολύ. Είναι πολύς κόσμος και θέλω και τους συμπολίτες μας που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας να τους φροντίσουμε».