Λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη και μαίνεται μέχρι και αυτή την ώρα, η προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη 21 Ιουλίου, περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πρέβεζα, αναβάλλεται, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης επρόκειτο να παρευρεθεί αύριο το πρωί στην τελετή παράδοσης της οδικής παράκαμψης της Αμφιλοχίας και ακολούθως να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης στην Πρέβεζα και το μεσημέρι τον ιστορικό χώρο του Σουλίου. Την Παρασκευή θα επισκεπτόταν θα είχε επισκέψεις και συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της Θεσπρωτίας, ενώ εάν του το επέτρεπαν οι συνθήκες μπορεί να παρέμενε και για Σαββατοκύριακο στην περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία θα πραγματοποιηθεί εντός του Αυγούστου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ της Τρίτης είχε τηλεδιάσκεψη, από το Μέγαρο Μαξίμου, με το Κέντρο Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της φωτιάς στην Πεντέλη και τη Μεγαλόπολη ενώ από τις 05:30 το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.