Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων και ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές που κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

«Οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε όλους εσάς, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, που έδωσε και δίνει αγώνα ηρωικό και ακατάπαυστο, σε συνθήκες αντίξοες, κράτησε όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και διαχειρίστηκε τον διάχυτο ανθρώπινο πόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «στα πρόσωπά σας, στην έκφραση της αγωνίας και της κόπωσης, της προσμονής και της προσήλωσης στη μάχη της σωτηρίας του ασθενούς, δεν έλαβε μορφή και υπόσταση μόνον η συνεπής και συνετή εκτέλεση του ιατρικού καθήκοντος, αλλά και η ίδια η θεμελιώδης αξία της αλληλεγγύης. Χάρη στο πολύτιμο επιστημονικό μας κεφάλαιο, διαφυλάχθηκε η κοινωνική συνοχή και το σθένος όλων μας σε στιγμές δύσκολες».

Ακόμη, αναφερόμενη στη σημερινή συγκυρία, υπενθύμισε ότι η χώρα μας διανύει τον τρίτο χρόνο της πανδημίας, με την ελπίδα, αν όχι την εδραιωμένη πεποίθηση, ότι η οξεία και πιο οδυνηρή φάση της βρίσκεται πια πίσω μας, «ότι επιτέλους επανερχόμαστε στην κανονικότητα, στην πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων μας και σε ένα περιβάλλον ελευθερίας και ασφάλειας».