Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως η αύξηση του κατώτατου μισθού διαμορφώνεται συνολικά στα 882 ευρώ ετησίως, αν συνυπολογιστεί και η προηγούμενη αύξηση της κυβέρνησης.

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας: «Η (ετήσια) αύξηση είναι 700 ευρώ, καθώς οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι 14.

Αν  συνυπολογιστεί και η προηγούμενη μικρή αύξηση του 2% την 1η Ιανουαρίου συνολικά έχουμε ένα κέρδος το χρόνο 882 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Καταλαβαίνω ότι οι εργαζόμενοι θα θέλανε ακόμα παραπάνω, αλλά κάθε κυβέρνηση πρέπει να ισορροπήσει».

Ο Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι η σημερινή απόφαση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αφορά και στο επίδομα ανεργίας το οποίο αυξάνεται κατά 31 ευρώ το μήνα, ενώ συμπαρασύρονται προς τα πάνω όλα τα επιδόματα που δίνονται από το κράτος κυρίως μέσω του ΟΑΕΔ. 

«Με την αύξηση αυτή η κυβέρνηση από τις 22 χώρες της ΕΕ που δίνουν κατώτατο μισθό, γιατί σε 5 χώρες δεν υπάρχει καθόλου κατώτατος μισθός, η κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα στην 9η θέση. Περάσαμε Μάλτα και την Πορτογαλία την οποία η αντιπολίτευση θεωρεί χώρα μοντέλο» σημείωσε.