Τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης μετά τις εικόνες από την πόλη Μπούκα κοντά στο Κίεβο, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του Νewsbeast αν η κυβέρνηση είναι υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων στην Ρωσία, απάντησε:

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό ήταν κάτι θλιβερό που υπερβαίνει και τα πιο απάνθρωπα που πάντοτε σημαίνει ο πολέμος. Ο πολιτισμένος κόσμος και η Δύση πρέπει να το ζυγίσουν αυτό και η χώρα μας θα είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη».

Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου περιγράφοντας την κατάσταση στην Ουκρανία είπε: «Οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Ο φόρος αίματος είναι βαρύτατος και οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται καθημερινά. Εκατομμύρια άνθρωποι εξωθούνται από τους εισβολείς στην προσφυγιά. Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο πόλεμος είναι το πιο αποκρουστικό έργο των ανθρώπων, αλλά όσα συνέβησαν στην Μπούκα υπερβαίνουν τα όρια του αποκρουστικού και επανακαθορίζουν τη βαρβαρότητα. Κανείς δεν δικαιούται να είναι με το μέρος των εχθρών του ανθρώπου, των εχθρών της ανθρωπότητας. Η κηλίδα στους δράστες για τα εγκλήματα στην Μπούκα  θα είναι ιστορικά ανεξίτηλη».