Μια ανάσα από συμφωνία βρίσκονται Ελλάδα και δανειστές σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για μια τίμια συμφωνία που δεν θα μεταφράζεται σε «υφεσιακά μέτρα που θα καθηλώσουν την ελληνική οικονομία» και θα έχει «αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές», ενώ «θα επιφέρει λύσεις στο ελληνικό πρόβλημα».

«Είμαστε μια ανάσα πριν από τη συμφωνία γιατί η λογική θέλει να έχουμε συμφωνία. Βέβαια, όχι μια οποιαδήποτε συμφωνία, μια τίμια που να φέρνει λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Γιατί ξέρετε, να συνεχίζαμε μια από τα ίδια, με πολιτικές λιτότητας που θα καθήλωναν την ελληνική οικονομία και θα διέλυαν την κοινωνία δεν θα είχε νόημα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς να απαντήσει για το τι σημαίνει τίμια συμφωνία, ο υπουργός απάντησε: «Δεν θα επιβαρυνθούν πάλι τα ίδια υποζύγια, οι πιο αδύναμοι. Δεν θα έχουν υφεσιακά μέτρα που θα καθηλώσουν την οικονομία και θα κάνουμε υποχωρήσεις τέτοιες απέναντι στους δανειστές μας ώστε να μπορέσουν και αυτοί να συμφωνήσουν».

Επεσήμανε ακόμη ότι οι «θεσμοί» ζητούν να ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στον κατώτατο και στον ανώτερο μισθό του δημοσίου. Αυτό, όπως είπε, οι θεσμοί το μεταφράζουν με μείωση του κατώτατου μισθού, ακόμη και στα επίπεδα των 700 ευρώ, κάτι που όμως δεν γίνεται αποδεκτό από την κυβέρνηση, καθώς είναι υφεσιακό μέτρο.