Θέση για το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ Αγίου Νικολάου κατά το οποίο τη ζωή του έχασε ένας 41χρονος εργοδηγός πήρε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής τονίζοντας «δεν θα επιτρέψω να μείνει ούτε μια σκιά στη διαλεύκανσή του».

«Δυστυχώς σήμερα αποχαιρετούμε ένα νέο άνθρωπο, έναν αφοσιωμένο εργαζόμενο της ΣΤΑΣΥ» είπε ο υπουργός με αφορμή την κηδεία του εργοδηγού.

«Η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη για τον αδόκητο και άδικο θάνατό του» ανέφερε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής σε δήλωσή του και σημείωσε «αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος για να διαλευκανθούν τα αίτια και οι ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία».

«Από τη θέση μου ως υπουργός που εποπτεύει το φορέα, αλλά κυρίως ως άνθρωπος που έχω συγκλονιστεί από την τραγωδία, δεν θα επιτρέψω να μείνει ούτε μια σκιά στη διαλεύκανση του δυστυχήματος» διαμήνυσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ

Συγκροτείται Επιτροπή Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων

«Πέρα, λοιπόν, από τα όσα προβλέπουν οι διατάξεις για τη διερεύνηση των δυστυχημάτων, ζήτησα επιπλέον τη συγκρότηση Επιτροπής Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να μου υποβάλουν πόρισμα για το δυστύχημα. Αυτονόητο είναι ότι το πόρισμα πρέπει να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό κι αμέσως θα το στείλω στη Δικαιοσύνη» υπογράμμισε.

«Η εντολή προς τους εμπειρογνώμονες είναι να εξετάσουν τις τεχνικές, τις λειτουργικές, τις επιχειρησιακές διαδικασίες, καθώς και τις αποφάσεις που ακολουθήθηκαν κι εφαρμόσθηκαν από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» συμπλήρωσε ο υπουργός.