Έντονη ήταν η αντίδραση από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις πληροφορίες ότι δημιουργείται μια ακόμα Γενική Γραμματεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μάλιστα σχετικά με το ότι για τη θέση προορίζεται ο πρωην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εκφράζοντας, με ειρωνικό τρόπο, τα συγχαρητήριά του «στην κυβέρνηση «για πρώτη φορά Αριστερά»…!».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΚΙΝΗΜΑ τονίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν από τους εμπίστους του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τον τοποθέτησε στη νευραλγική και εμπιστευτική θέση του Διοικητή της ΕΥΠ. Και εκφράζει απορία σχετικά με τον πολλαπλασιασμό των «συμπτώσεων» επιλογής εμπίστων προσώπων του πρώην πρωθυπουργού, μετά την επιλογή του κ. Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και την εξαίρεση της περιόδου 2004-2009 από την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις αιτίες του μνημονίου.

Τονίζει ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται τουλάχιστον αδιάφορη για το γεγονός ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος, ως Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, είχε αναλάβει την υπόθεση εκτύπωσης και διανομής χιλιάδων υβριστικών φυλλαδίων κατά του Γιώργου Παπανδρέου, κατά την προεκλογική περίοδο του 2004, υπόθεση για την οποία δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα από την έρευνά του».

«Παρά τους ισχυρισμούς της ότι προχωρεί σε περιορισμό δαπανών,  η κυβέρνηση προσθέτει μία επιπλέον θέση Γενικού Γραμματέα στις ήδη τρεις που είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τοποθετώντας στην ενιαία θέση του Γενικού Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας, που κατέχει ήδη ο κ. Κ. Παπαϊωάννου».