Με αφορμή σημερινή δημοσκόπηση όπου εκτός από τα ποσοστά που καταγράφονται για κάθε υποψήφιο για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, διατυπώνεται ότι σημαντικό ποσοστό υποστηρικτών του κόμματος επιθυμεί κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος των εταιρειών που, όπως καταγγέλλει, «επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα τη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη, ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ», με «υποταγμένο σε αυτήν, στρατηγικό και πολιτικό λόγο».

Μιλά μάλιστα για εταιρείες που «συνδέονται οικονομικά με κυβερνητικά προγράμματα και προγράμματα οργανισμών», ενώ διευκρινίζει πως «η σημερινή παρέμβαση μας δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις αναφορές δημοσκοπικών εταιρειών στους 6 υποψηφίους για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής», παρά στις «αναφορές τους στο Κίνημα Αλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ και στην ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη» και μόνο.

Τονίζεται, λοιπόν, πως «το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ ως ιστορικό, πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό ρεύμα, είναι και θα είναι οριοθετημένο απόλυτα απέναντι στη δεξιά».

Υπογραμμίζεται, ακόμη, πως «οι ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας μετά την εισήγηση της αείμνηστης Προέδρου Φώφης Γεννηματά, συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος στις εξελίξεις».

«Αυτό σημαίνει ανοιχτό μέτωπο τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταλήγει σημειώνοντας πως «δε θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός».

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Το επίμαχο εύρημα της δημοσκόπησης

Νωρίτερα σήμερα δημοσιοποιήθηκαν τα ευρήματα έρευνας της Opinion Poll, για λογαριασμό του tomanifesto.gr, με τη δημοσκόπηση να αφορά τόσο στην προτίμηση των ερωτηθέντων ανά τους υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ένα μήνα πριν τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου, όσο και τις πεποιθήσεις των ψηφοφόρων του Κινήματος σε σειρά άλλων ζητημάτων.

Μεταξύ άλλων, η έρευνα ανέφερε για τις απόψεις των υποστηρικτών του ΚΙΝΑΛ: Το 48.7% δηλώνει ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο, όταν μόνο το 5.1% δηλώνει ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση. Το 61.5% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό , όταν τον Α.Τσίπρα επιλέγει το 7.7%. Το 46.5% επιλέγει Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ – ΚΙΝΑΛ, το 17.7% αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ, το 12.7 % Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ- ΜΕΡΑ 25.