Στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Ηλείας μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται από χθες οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να ενημερωθούν για τα πύρινα μέτωπα αλλά και για την κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία και τους άλλους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται και μετά από εισήγηση των επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης έγινε εκκένωση των χωριών Λατζόι και Λιναριά, ενώ στην Αρχαία Ολυμπία καταγράφονται συνεχείς αναζωπυρώσεις με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να κρατήσουν τα πύρινα μέτωπα μακριά από το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας που ήταν αφιερωμένο στον Δία.

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις φωτιές – Οι Ένοπλες Δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης – Ανακοινώσεις στις 12:00

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η περαιτέρω ενεργός συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών.


Ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν στις 12.00 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζεται η μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία

Για ολονύχτια μάχη στην Αρχαία Ολυμπία που συνεχίζεται με στόχο τον περιορισμό της πυρκαγιάς, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος βρίσκεται από χθες στην περιοχή. Όπως είπε στην ΕΡΤ1, δίνεται μάχη προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μείνει ακέραιος ο αρχαιολογικός χώρος και φυσικά η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν να οριοθετήσουν τη φωτιά μαζί με πολλά εναέρια μέσα.

«Θέλω να συγχαρώ τους πυροσβέστες που με αυτοθυσία μέσα στη φωτιά δίνουν τη μάχη με τρόπο ηρωικό. Τους αξίζουν πολλά, τους χρωστάμε πολλά» τόνισε ο υπουργός. «Θα δώσουμε τη μάχη όλη τη μέρα. Είναι δύσκολες οι συνθήκες, εξαιρετικά ειδικές, που δεν τις συναντάμε συχνά. Ωστόσο, υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που εφαρμόζουμε. Εύχομαι να είναι όλοι καλά και να ξεπεράσουμε πολύ γρήγορα αυτό το κακό, να αποκαταστήσουμε και τις ζημιές που έγιναν και το περιβάλλον» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.