Στην ενόχληση του Τούρκου προέδρου από την οικοδόμηση διεθνών συμμαχιών της Ελλάδας απέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος τα «καρφιά» του Ταγίπ Ερντογάν από τα Κατεχόμενα κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Όσον αφορά την επίθεση στον πρωθυπουργό περί συσπείρωσης των εχθρών της Τουρκίας στην Αμερική σας θυμίζω ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η οικοδόμηση συμμαχιών η οποία αποδίδει και προφανώς ενοχλεί» επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος  κληθείσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει τις σχετικές πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου ότι οι εχθροί της Τουρκίας παρασύρονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα η Αριστοτελία Πελώνη εξήγησε: «Υπάρχει η δήλωση για να σας τη μεταφέρω αναλυτικά. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει mot a mot η δήλωση και συνομιλούν οι διπλωματικοί τους σύμβουλοι η κα. Σουρανή με τον κ. Καλίν και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ότι συσπειρώνει στους εχθρούς της Τουρκίας στην Αμερική.

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί ως προς το πρώτο. Αδυνατώ να κατανοήσω. Όσον αφορά την επίθεση στον πρωθυπουργό περί συσπείρωσης των εχθρών της Τουρκίας στην Αμερική σας θυμίζω ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η οικοδόμηση συμμαχιών η οποία αποδίδει και προφανώς ενοχλεί».

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η διεθνής αποδοκιμασία κατά της Τουρκίας για τις ανακοινώσεις σχετικά με τα Βαρώσια, με αποκορύφωμα τη στάση του ΟΗΕ, καθώς αναμένεται να ζητήσει την ανάκληση των αποφάσεων της Άγκυρας και του ψευδοκράτους. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί την προσεχή Τρίτη  στο Μέγαρο  Μαξίμου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για να συντονίσουν τις επόμενες από κοινού ενέργειές τους κατά της προκλητικότητας της Τουρκίας.