Τα δικαιώματα των ανεμβολίαστων θέλησε να υπερασπιστεί από το βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, επισημαίνοντας ότι τα νέα σχετικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, καταπατούν ελευθερίες και έχουν ως στόχο να ενισχύσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχει μείνει πίσω.

«Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός είναι διχαστικό. Τα μέτρα ενίσχυσης του εμβολιαστικού προγράμματος καταπατούν την ελευθερία των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Κύριε Μητσοτάκη, η ελευθερία μετά τις αστικοδημοκρατικές επαναστάσεις του 17ου και 18ου αιώνα και τις αστικές του 20ού, είναι αυθύπαρκτο αξίωμα της ανθρώπινης ύπαρξης και έτσι καταγράφεται στα Συντάγματα.

Δεν είναι προνόμιο το οποίο το ορίζει – την εφαρμογή και εύρος του – ο πρωθυπουργός ως ελέω θεού μονάρχης του Μεσαίωνα. Το χθεσινό διάγγελμα -μήνυμα διχασμού, προωθεί κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό. Κάνει κακό στην εμβολιαστική προσπάθεια. Και είναι η απέλπιδα προσπάθεια να καλύψετε την καταστροφική πορεία της πανδημίας με τους 13.500 θανάτους, με τους 8.000 θανάτους εκτός ΜΕΘ και οι 6.000 θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν φέρνατε τα φάρμακα που σας είπαμε. Αυτά για το… ένα – μηδέν».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.