Απειλούν να μην ψηφίσουν την τροπολογία για τους δικαστές πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εάν δεν δοθούν και στους ενστόλους μισθοί του 2012.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τους δικαστές. Το μήνυμα που περνάει όμως μία τέτοια κίνηση ξεκινώντας από τους δικαστές δεν είναι και το καλύτερο», είπε ο Ιορδάνης Τζαμτζής, ένας εκ των πέντε βουλευτών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. «Πρέπει να αποκατασταθούν και άλλοι κλάδοι όπως τα Σώματα Ασφαλείας που έχουν δικαιωθεί από το ΣτΕ» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζαμτζής ξεκαθάρισε ότι αν ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν δώσει εξηγήσεις για το θέμα, οι πέντε βουλευτές δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε βουλευτές που αντιδρούν, αναφέρονται στην τροπολογία με την οποία οι αποδοχές όλων των δικαστικών επιστρέφουν στα προ περικοπών επίπεδα και συγκεκριμένα σε εκείνα που ήταν έως τον Ιούλιο του 2012.

Η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε από την κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την σχετική δικαστική απόφαση, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και στην επιστροφή όλων των αναδρομικών περικοπών που έχουν υποστεί από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα.