Ψηφίζεται σήμερα από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία για την αποκατάσταση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών σε εφαρμογή της απόφασης του «μισθοδικίου».

Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο για το δημόσιο λογιστικό που συζητείται από το πρωί. Οι βουλευτές της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, Δάνης Τζαμτζής, Θεόδωρος Σολδάτος, Δημήτρης Κυριαζίδης, που χθες εξέδωσαν σχετική κοινή δήλωση, πήραν τον λόγο διευκρινίζοντας ότι δεν αντιτάσσονται στην τροπολογία για τους δικαστικούς, αλλά θα πρέπει σήμερα η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει και την αμετάκλητη απόφαση για την αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων.

Ειδικά πάντως ο κ. Τζαμτζής έσπευσε να επισημάνει ότι «από την κυβέρνηση πολιτικά εκπέμπεται ένα λάθος μήνυμα. Ότι ξεκινά την αποκατάσταση αδικιών από πολύ ψηλά και εδώ κάποιοι έχουν κάνει λάθος». Οι βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να δεσμευτεί συνολικά ότι θα εφαρμοστούν οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες.

Το ζήτημα της τροπολογίας προκάλεσε όμως και τριβές με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν βουλευτές από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσαν τους συναδέλφους τους από τη ΝΔ να πάρουν θέση και για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Το σχόλιο του Δάνη Τζαμτζή ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται να ομιλούν διότι δεν έκαναν καμία κίνηση» πυροδότησε αντιπαράθεση με τον Θανάση Πετράκο να σχολιάζει ότι «αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια, αυτοί δεν δικαιούνται να ομιλούν και να εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει θέσεις, γιατί είναι αυτοί που οδήγησαν στην καταστροφή χιλιάδες νοικοκυριά και κόσμο».