Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως οι επιτάξεις γίνονται όταν χρειάζονται και θα αποζημιωθούν, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν είμαστε Σοβιετία». Μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού, περιμένει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε πως το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά: «Το σύστημα Υγείας απέδειξε ότι αντέχει».

Ο υπουργός Υγείας στάθηκε στις προσπάθειες των γιατρών, των νοσηλευτών και των διοικήσεων των νοσοκομείων, ενώ για την εξέλιξη της πανδημίας είπε χαρακτηριστικά: «τις προσεχείς ημέρες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων».

Για τις επιτάξεις των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη και την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία έκανε λόγο για καθυστέρηση, ο Βασίλης Κικίλιας απάντησε: «δεν είμαστε Σοβιετία. Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει. Οι επιτάξεις αποζημιώνονται»

Μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας παραδέχτηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρούνται όπως στο πρώτο lockdown, αναφέροντας πως: «κάποιοι λίγοι παίρνουν στον λαιμό τους τους πολλούς».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο