Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά μία μέρα μετά το άρθρο των Financial Times για το «Σχέδιο Ζ» ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Να μας πουν αν είχαν σχέδιο για την επόμενη μέρα. Στο ευρώ σήμερα είμαστε γιατί κάποιοι σαν κι εμένα στη Βουλή και εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν στην κάλπη, να μείνουμε στο πρόγραμμα». Και πρόσθεσε: «Ευρώ χωρίς να τηρείς τους κανόνες της ευρωζώνης δεν υπάρχει».

Ερωτηθείς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αδιαφορεί για τη γνώμη του τονίζοντας ότι ελπίδα του είναι να μην κερδίσει τις εκλογές.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, Αντώνη Δελατόλα, είπε: «Αφήστε τις μπούρδες για το καλό το δικό σας. Εσείς έχετε επιχείρηση που θα την κλαίτε μαζί με άλλους αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Γι’ αυτό σχεδόν μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, κάλεσε μέσα από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τον κόσμο να ψηφίσει ή Νέα Δημοκρατία ή Ελιά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος πιστεύει ότι αυτά τα δύο χρόνια η Ελλάδα έκανε μια πρόοδο, εάν είναι κεντροδεξιός, ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, εάν είναι κεντροαριστερός, ψηφίζει Ελιά». Και τόνισε: «Αν δεν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία και Ελιά, θα υπάρχει πρόβλημα. Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει δύο κόμματα και αν δεν ψηφίσει κανείς αυτά τα κόμματα, μην κοροϊδευόμαστε, δεν θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα».