Ως απαράδεκτη απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την αίτηση της Χρυσής Αυγής με την οποία ζητούσε την αναστολή της υπουργικής απόφασης που «πάγωσε» την κρατική χρηματοδότηση της.

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση ουσιαστικά έκανε πράξη την απόφαση της Βουλής για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Όπως σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας η αίτηση της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη, καθώς ουσιαστικά στρέφεται κατά της αποφάσεως της Βουλής, την οποία το ΣτΕ δεν μπορεί να ελέγξει. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που η Χρυσή Αυγή στρεφόταν κατά της αποφάσεως της Βουλής τότε η αίτηση είναι «προδήλως αβάσιμη» γιατί οι αποφάσεις της Βουλής δεν προσβάλλονται στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Η εισηγήτρια της υπόθεσης κυρία Καραμανώφ και ο επίσης σύμβουλος Επικρατείας Διομήδης Κυριλόπουλος, εξέφρασαν άλλη θέση, η οποία όμως καταλήγει στο ίδιο «δια ταύτα».

Οι δύο αυτοί δικαστές εξέφρασαν την άποψη ότι η αίτηση αναστολής της Χρυσής Αυγής δεν είναι απορριπτέα ως «προδήλως αβάσιμη», αλλά είναι απορριπτέα «κατ΄ ουσίαν», καθώς η οικονομική βλάβη που επικαλείται το εν λόγω κόμμα δεν είναι ανεπανόρθωτη, αφού την πρώτη δόση της τακτικής χρηματοδότησης την έχει λάβει (873.114 ευρώ) και έχει περιληφθεί στον ισολογισμό του που είναι ισοσκελισμένος.