Τους λόγους για τους οποίους δεν συμμετείχε στην τηλεμαχία που διοργάνωσε ο Σκάι απάντησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς» και υποψήφιος Δημάρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας σήμερα στη ΝΕΡΙΤ.

«Σήμερα, ένα ιδιωτικό κανάλι έκανε το εξής: διοργάνωσε μια συζήτηση και η συζήτηση αυτή δεν έγινε με κάποιους κανόνες. Ποιοι είναι οι κανόνες όταν κάνεις τηλεοπτική συζήτηση; Καλείς όλους τους υποψηφίους γιατί αυτό σημαίνει δημοκρατία, καλείς άπαντες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος. 

«Μια τηλεοπτική αναμέτρηση γίνεται με κανόνες δημοκρατίας: Ή ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων ή ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις ή το σύνολο των υποψηφίων. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία. Έχει κανόνες. Πως επιλέγεις και πως αποκλείεις. Ακόμα και με βάση τις δημοσκοπήσεις προηγούμαστε ο κ. Καμίνης, εγώ και ο κ. Σακελλαρίδης», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, αρχικά είχαν αρνηθεί τη συμμετοχή του κ. Καπερνάρου. «Όταν ρώτησα γιατί ο κ. Καπερνάρος αποκλείεται, η απάντηση ήταν: “Γιατί δεν χωρούν όλοι στο studio”», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Σπηλιωτόπουλου:

«Ξέρετε πολύ καλά ότι εδώ και ένα μήνα επισκέφτηκα τη Δημόσια Τηλεόραση, είδα τον τότε Πρόεδρο κ. Προκοπάκη και πρότεινα ο ίδιος με ευθύνη της Δημόσιας Τηλεόρασης να γίνουν τηλεοπτικές συζητήσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την Αθήνα. Να προκαλέσει η Δημόσια Τηλεόραση μια αναμέτρηση μεταξύ του απερχόμενου Δημάρχου και όλων των υποψηφίων ή εν πάση περιπτώσει των κεντρικών υποψηφίων προκειμένου να διαφωτιστούν οι πολίτες της Αθήνας. Βεβαίως ποτέ δεν αποδέχτηκε ο κ. Καμίνης αυτή την πρόκληση για την τηλεοπτική αναμέτρηση. Πάντα κρυβόταν και εξακολουθεί και κρύβεται.

Σήμερα, ένα ιδιωτικό κανάλι έκανε το εξής: διοργάνωσε μια συζήτηση και η συζήτηση αυτή δεν έγινε με κάποιους κανόνες. Ποιοι είναι οι κανόνες όταν κάνεις τηλεοπτική συζήτηση; Καλείς όλους τους υποψηφίους γιατί αυτό σημαίνει δημοκρατία, καλείς άπαντες. Το αίτημα που ήρθε από το συγκεκριμένο ιδιωτικό σταθμό αναφέρει:

“Debate υποψηφίων δημάρχων Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 με συμμετοχή Καμίνη, Σπηλιωτόπουλου, Σακελλαρίδη, Κακλαμάνη, Σοφιανού”.
Αυτή ήταν η πρόσκληση που εγώ μέχρι εχθές το βράδυ είχα.- Είχαν αρνηθεί τη συμμετοχή του κ. Καπερνάρο”. Όταν ρώτησα γιατί ο κ. Καπερνάρος αποκλείεται, η απάντηση ήταν: «Γιατί δεν χωρούν όλοι στο studio».

Ποιος βάζει τους όρους;

Μια τηλεοπτική αναμέτρηση γίνεται με κανόνες δημοκρατίας: Ή ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων ή ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις ή το σύνολο των υποψηφίων. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία. Έχει κανόνες. Πως επιλέγεις και πως αποκλείεις. Ακόμα και με βάση τις δημοσκοπήσεις προηγούμαστε ο κ. Καμίνης, εγώ και ο κ. Σακελλαρίδης.

Γιατί είχε αποκλειστεί από τη συμμετοχή ο κ. Καπερνάρος, τον οποίο τρέξανε και τον έβαλαν τελευταία στιγμή στη δική μου τη θέση; Γιατί αποκλείστηκαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι; Πως προκαταλαμβάνουν την απόφαση των Αθηναίων; Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι εδώ είναι μια επιλογή συγκεκριμένων υποψηφίων κατά απαίτηση του κ. Καμίνη, ο οποίος βάζει όρο – το έκανε και σε άλλο μεγάλο κανάλι και το λέω δημόσια για να τον προκαλέσω- εγώ δεν έρχομαι σε τηλεοπτική αναμέτρηση με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, αν δεν έρθει και ο κ. Κακλαμάνης. Δηλαδή προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα ότι σπαράσσεται ο πολιτικός χώρος από τον οποίο προερχόμαστε. Ζητώ συζήτηση με τον κ. Καμίνη. Θέλει και τον κ. Σακελλαρίδη; Θέλει το σύνολο των υποψηφίων; Ας επιλέξει. Όχι αυθαίρετες όμως επιλογές που είναι βαθιά αντιδημοκρατικές.»

Δείτε το βίντεο….