«Υπερδιπλασιάστηκαν τα μέλη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τη βραδιά των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 μέχρι και σήμερα» όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του newsbeast και του δημοσιογράφου Γεώργιου Σαρρή, που τέθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του Thessaloniki Helexpo Forum.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, «ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε μια διαδικασία (σ.σ. γενικής) αναδιάρθρωσης αλλά και οργανωτικής αναδιάρθρωσης. Άρα λοιπόν τον συνολικό αριθμό των μελών του κόμματος θα τον ανακοινώσουμε όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία αναδιάρθρωσης, διότι τότε θα έχει και ένα νόημα να συγκρίνουμε αν αυξήθηκε ο αριθμός, σε ποιο βαθμό και πόσο πέτυχε αυτή η διαδικασία».

Ακολούθως ο τέως πρωθυπουργός τόνισε ότι «αυτό που γνωρίζω εγώ τούτην την ώρα, γιατί δεν έχω και εγώ πρόχειρα τα ακριβή μεγέθη, είναι ότι έχει υπερδιαπλασιαστεί ο αριθμός των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 και ότι υπάρχουν άλλες τόσες (όσα τα μέλη μας), αιτήσεις εγγραφής στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί γιατί με την πανδημία διακόψαμε τη διαδικασία της οργανωτικής ένταξης η οποία απαιτεί τη δια ζώσης επαφή και διαδικασία. Όταν λοιπόν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή θα είμαστε σε θέση να σας δώσουμε και τα ακριβή νούμερα, δεν πρόκειται να τα κρύψουμε και θα κριθούμε όλοι και από τους αριθμούς αλλά και από την ποιοτική δουλειά, όχι μόνο την ποσοτική. Γιατί σήμερα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία δεν είναι ένα κόμμα να αυξάνει μονάχα τον αριθμό των μελών του αλλά να εγγράφει και να εντάσσει στους κόλπους του και μέλη ενεργά στις τοπικές κοινωνίες που θα δυναμώσουν την παρουσία και τη φωνή του».