Η Ελλάδα προωθεί την «καθαρή» ενέργεια, προχωρά άμεσα η απολιγνιτοποίηση

Μητσοτάκης: «Θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα χαθούν»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:13
13/09/2020
Η Ελλάδα προωθεί την «καθαρή» ενέργεια, προχωρά άμεσα η απολιγνιτοποίηση
6
loading

Η Ελλάδα θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την προώθηση της «καθαρής» ενέργειας καθώς, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Thessaloniki Helexpo Forum, προχωρά άμεσα το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης.

Όπως τόνισε, «δεν υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες όσον αφορά την απολιγνιτοποίηση. Οι αποφάσεις μας είναι ειλημμένες και θα μπει τέλος στον λιγνίτη. Θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα χαθούν. Μόνο η αποκατάσταση των εδαφών που πρέπει να κάνει η ΔΕΗ, έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή σε επίπεδο θέσεων. Ακολούθως, σε επίπεδο ευρωπαϊκής αξιοπιστίας και συμμετοχής της χώρας στο εγχείρημα της κλιματικής αλλαγής, η απολιγνιτποποίηση μας δίνει πολλούς πόντους. Αν θέλουν κάποιοι να παραμένουν κολλημένοι στο παρελθόν και να προσποιούνται την Αριστερά της Οικολογίας αυτό τους καθιστά γραφικούς».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ηγφηγηκλκλ

  Γιατί δεν λες ότι δώσατε τους λιγνίτες στη Γερμανία και προσφάτως κατασκεύασε νέο λιγνιτικό εργοστάσιο;; Γιατί δεν λες ότι από τα λεφτά που δανειστήκαμε ως χώρα τα περισσότερα θα πάνε σε δυο τρεις επιχειρηματίες για να επενδύσουν στην πράσινη ενέργεια;; γιατί δεν λες ότι τους παραχωρείτε επίσης δημόσια ή κοινόχρηστη γη για να επενδύσουν;; Με δανεικά με εγγυητή το κράτος και με παραχώρηση εκτάσεων μπορώ και εγώ να γίνω μεγαλοεπενδυτής. Γιατί δεν λες ότι όλη η δυτική Μακεδονία θα μείνει άνεργη;;

 2. avatar αγοράστε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά από τους γερμανούς

  βοηθήστε τους, η οικονομία τους πάει απ το κακό στο χειρότερο
  Μας αγαπούν οι γερμανοί σαν φίλοι ήρθανε !

 3. avatar Βάλτε πύργους

  Τesla και τελειώνετε με το δούλεμα των 100 και χρόνων...
  Η ενέργεια είναι δωρεάν.

 4. avatar Ο λιγνίτης

  είναι εθνικό καύσιμο, μπορεί να είναι ρυπογονό αλλα το εχουμε σε αφθονία. Ολα τα αλλά είναι εκ του πονηρού........

  1. avatar Και ο ήλιος

   και ο άνεμος επίσης

  2. avatar Και τα πρόστιμα που θα πληρώνουμε σε λίγο από την ΕΕ

   Εθνικά θα είναι ! Ή μήπως θα τα πληρώνετε εσείς ? Οι επιλογές μας παγκοσμίως είναι πλέον 1.οικολογική ενέργεια ή 2.Καθόλου ενέργεια .Όσο πιο γρήγορα μπει στα κεφαλάκια μας τόσο το καλύτερο !!! Αλλιώς να περιμένουμε νέες πανδημίες μέχρι ο πλανήτης να μας ξεφορτωθεί !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει