Την αντίθεσή του για οποιαδήποτε αλλαγή του «Καλλικράτη» δυόμιση μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέφρασε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του το Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας έτσι τροπολογία του βουλευτή του Νίκου Σηφουνάκη, η οποία προέβλεπε το «σπάσιμο» το σπάσιμο των μεγάλων νησιωτικών δήμων, όπως της Λέσβου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού της Κ.Ο. που έγινε υπό την προεδρία του Γραμματέα της Παναγιώτη Ρήγα και όπου συζητήθηκε και το θέμα του Προγραμματισμού της Υποεπιτροπής για θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών, «αποφασίστηκε ότι δυόμιση μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει για αλλαγή του “Καλλικράτη” και σπάσιμο δήμων, που μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει όσον αφορά στα οικονομικά, διοικητικά, θέματα προσωπικού, πόρων, κ.λπ.».

Όπως τονίστηκε, «ο «Καλλικράτης» απαιτεί σοβαρή αξιολόγηση και οποιαδήποτε προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει με σπασμωδικό και αποσπασματικό τρόπο», αλλά «θα πρέπει να αξιολογηθεί ολοκληρωμένα το συνολικό πλαίσιο κατόπιν εκτενούς διαλόγου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι». Επιπλέον, το Συντονιστικό σημειώνει πως «το ΠΑΣΟΚ εγκαίρως είχε επισημάνει το ζήτημα, από τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε τότε».