Επιπλέον 25 κλίνες ΜΕΘ στην Κρήτη προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο του σχεδίου του υπουργείου Υγείας για βελτίωση των υποδομών.

«Ξεκινήσαμε στην κρίση με 565 ΜΕΘ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφή εντολή να γίνουν τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε να αυξηθούν οι ΜΕΘ. Και εντός της κρίσης, φτάσαμε τις 1.017 κλίνες ΜΕΘ.

Τώρα προχωράμε σε ένα πρόγραμμα με δωρεές, με τον ιδιωτικό τομέα να συνεργάζεται με τον δημόσιο. Στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε 1.200 μόνιμα κρεβάτια ΜΕΘ, προίκα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ασφάλεια για τους πολίτες μας.

Αυτός είναι ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα το επιτύχουμε. Το αξίζουν οι Έλληνες. Θέλω να πω και εδώ στην Κρήτη, δεν είναι μόνο η COVID, δεν είναι μόνο ο ιός της γρίπης, είναι και τα τροχαία ατυχήματα.

Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε ΜΕΘ σε όλα τα Νοσοκομεία μας. Και αυτό δήλωσα εχθές, ξεκινώντας την περιοδεία μου από το ΠΑΓΝΗ και από το Βενιζέλειο στο Ηράκλειο, μετά στο Λασίθι και σήμερα θα πάω στο Ρέθυμνο και στα Χανιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την ευγενή δωρεά και τη στήριξη των 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ στη χώρα.

Από εκεί και πέρα και στα Νοσοκομεία του νησιού θα αυξήσουμε τις ΜΕΘ, όπως έχουμε εξαγγείλει. Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε στην Κρήτη 25 παραπάνω κρεβάτια ΜΕΘ», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας.

Επιπλέον, ο υπουργός σημείωσε ότι «εντός λίγων μηνών, έχουμε κάνει παραπάνω από 5.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ και αναβαθμίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έχει ήδη εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός ότι οι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μείνουν όλοι στο Σύστημα Υγείας, θα μονιμοποιηθούν. Εξετάζουμε το πώς θα μετατρέψουμε θέσεις επικουρικών γιατρών σε Επιμελητές Β’, για να μείνουν κι αυτοί».