Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών η αίτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, με την οποία ζητούσε την εξαίρεση των ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου από την έρευνα της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Η αίτηση έγινε από πλευράς του Η. Κασιδιάρη λόγω «υπονοιών μεροληψίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, η κ. Κλάπα ζήτησε τις προφυλακίσεις των Μπούκουρα, Γερμενή και Ηλιόπουλου χωρίς στοιχεία, επειδή «είναι σύζυγος ιδρυτικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ και συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη».

Σύμφωνα με το Mega, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι το γεγονός ότι ο σύζυγος της κ. Κλάπα είναι ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ δεν δημιουργεί υπόνοιες μεροληψίας της ανακρίτριας, ενώ τονίζεται ότι οι εφέτες ανακρίτριες καθ’ όλη της διάρκεια της έρευνας δεν έχουν εκδηλώσει προτίμηση υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος ούτε έχουν προβεί σε κάποια δικονομική ενέργεια στο πλαίσιο της ανακρίσεως η οποία να συνδέεται με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό του Ηλία Κασιδιάρη ότι οι ανακρίτριες δεν διασφαλίζουν τη μυστικότητα της ανάκρισης, το δικαστικό συμβούλιο αποφαίνεται ότι “δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι με υπαιτιότητα των ανακριτριών δημοσιοποιήθηκε μέρος του ανακριτικού υλικού”, ενώ τονίζεται ότι αρκετοί εκ των κατηγορουμένων έχουν λάβει γνώση όλου του υλικού της δικογραφίας.

Αναφορικά δε με τον ισχυρισμό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής περί προειλημμένης απόφασης, λόγω του ότι το προσωρινό ένταλμα κράτησης των βουλευτών Μπούκουρα, Γερμενή και Ηλιόπουλου έφερε ημερομηνία 9/1/2014, ενώ οι απολογίες δόθηκαν στις 11/1 και 12/1, το δικαστικό συμβούλιο αναφέρει ότι είναι προφανές ότι από παραδρομή αναγράφηκε εσφαλμένη ημερομηνία.

«Δυστυχώς οι δικαστές μετατρέπονται σε φερέφωνα της προδοτικής εξουσίας» σχολιάζει η Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας ότι «διώκεται με παράνομα και αντισυνταγματικά μέσα, γιατί είναι η μόνη πολιτική δύναμη αντίστασης στο ανθελληνικό καθεστώς των τοκογλύφων».