Μητσοτάκης: Η προστασία της πρώτης κατοικίας παρατείνεται μέχρι τον Ιούλιο του 2020

Ποιες παροχές εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Κοινοβουλίου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:04
30/04/2020
Μητσοτάκης: Η προστασία της πρώτης κατοικίας παρατείνεται μέχρι τον Ιούλιο του 2020
5
loading

Παράταση της πρώτης κατοικίας μέχρι τον Ιούλιο του 2020 ανήγγειλε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε:

 1. Μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας, το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση εθνικού σκοπού σε όσων οι επιχειρήσεις παραμένουν σε αναστολή. Το ίδιο θα ισχύσει και για επιδόματα προς τους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους.
 2. Όσοι επιστρέφουν στη δουλειά, αλλά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και τζίρου, θα δουν τις αποδοχές τους να στηρίζονται από την πολιτεία. Θα σταθούμε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που καλούνται να επαναλειτουργήσουν σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον και για πρώτη φορά θα υπάρξει μια ευρέως κλίμακα ενίσχυση και των εργαζόμενων από το κράτος, πέρα από τη στήριξη των ανέργων. Αυτό είναι επιβεβλημένο για να στηρίξουμε την απασχόληση. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί πρωτίστως το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Sure. Για όλα αυτά θα γίνουν ανακοινώσεις στις πέντε το απόγευμα από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.
 3. Κατά τη δοκιμασία του κορονοϊού κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει. Η προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραταθεί για τρεις μήνες ακόμη, ως το τέλος του Ιουλίου 2020. Μετά τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα - γέφυρα που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στο 2021 και θα προσβλέπει την επιδότηση των δανειοληπτών από το κράτος. Το πρόγραμμα αυτό θα εξειδικευτεί σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών θα έχει τριπλάσια περίμετρο από το υφιστάμενο και θα επιβραβεύει για πρώτη φορά και συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι «εγώ θα συνεχίσω να μιλώ στη γλώσσα της αλήθειας. Οι δυσκολίες που μας περιμένουν θα είναι εξωγενείς αλλά σοβαρές. Και επειδή δεν υπάρχει ισχυρή Ελλάδα χωρίς δυνατούς τους Έλληνες, πρέπει να στραφούμε σε αυτούς. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μέτρα που πήραμε, επέτρεψαν στην αγορά να αντέξει. Σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας μας, αν και ξέρει τις δυσκολίες που μας περιμένουν, παραμένουν αισιόδοξοι για το μέλλον».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι τάσσεται «υπέρ της εποικοδομητικής κριτικής, αλλά όχι υπέρ της λασπολογίας, της επίρριψης ευθυνών, της στοχοποίησης προσώπων και της αμφισβήτησης ανθρώπων που προσέφεραν στο κοινό καλό χωρίς να φοράνε κανένα κομματικό καπέλο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ .....40 !!!!!!!

 2. avatar Κρίκος

  Είσαι μεγάλος ψεύτης ούτε το πρώτο οχτακοσάρι δεν μπήκε ακόμα

 3. avatar ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ –

  Κανεις δεν τολμάει να πει ποιός είχε ψηφίσει και καθιερώσει τον νόμο 3714/2008 που προστάτευε τις κατοικίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις των Ελλήνων πολιτών απο τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που είχε μάλιστα εξαγριώσει τις Βρυξέλλες διότι δεν μπορούσαν να τον αποτρέψουν ως αντισυνταγματικό και τον οποίο νόμο καθιέρωσαν αμέσως και άλλες χώρες της ένωσης;
  .
  ΙΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
  Google > *νομος 3714/2008*

 4. avatar ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ –

  Κανείς δεν τολμάει να πει ποιός είχε αναγκάσει τις τράπεζες να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά δάνεια των πολιτών ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ύψους €28δισ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑ, που στη συνέχεια η προπαγανδα της διαπλοκής, Πασοκ και Νταβατζήδες, έσπευσαν να την ονομάσουν *ανακεφαλαίωση* όπως δυστυχώς και έχει παραμείνει στον νου όλων μέχρι και σήμερα και τώρα.
  ΙΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ > Google >> Ν. 3723/2008, ΦΕΚ Α 250/09-12-2008

 5. avatar Λουκάς Κουφοντινας

  Σε ευχαριστούμε μεγαλειότατε! Τι θα γίνει με τα 225 εκατομμύρια € συν τόκους που χρωστάει το ψευτο-κομμα σου, δεν θα μας πεις? Ποιος θα τα πληρώσει? Δώσε κάνα φράγκο γιατί θα γίνει της Πόπης σε λίγους μήνες!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει