Αποφασισμένος «να καθαρίσει την ελληνική αστυνομία από οποιαδήποτε ρατσιστικά στοιχέια» εμφανίστηκε ο υπουργός  Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, η οικονομική κρίση δεν είναι δικαιολογία για την άνοδο του ρατσισμού. «Η ανεργία υπάρχει. Η οικονομική κρίση υπάρχει. Οι Έλληνες, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται υπό σημαντική πίεση. Όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία, και δε θα γίνει αποδεκτή ως δικαιολογία για την επανεμφάνιση ενός νεοναζιστικού φαινομένου. Ο νεοναζισμός είναι εντελώς απαράδεκτος», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους απογόνους των ναζί να δηλητηριάσουν τις ζωές μας, να διαπράξουν εγκλήματα, να τρομοκρατούν, να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία».

«Αυτό που κάνουμε είναι απλώς να ζητάμε από τη δικαιοσύνη να εφαρμόσει το νόμο, τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο», υπογράμμισε.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως η απήχηση της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία θα περιοριστεί σημαντικά, μετά και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Καταφέραμε να αποκαλύψουμε στην ελληνική κοινωνία την αληθινή φύση της παράταξης. Πιστεύω πως η απήχηση αυτής της παράταξης θα μειωθεί σημαντικά καθώς η αλήθεια καθίσταται προφανής στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε.