Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ύστερα από την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική, όπως τουλάχιστον αυτό αποτυπώθηκε με τη στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ.Κουβέλης κατά την χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει πως η κατάρρευση στις συνομιλίες της Πέμπτης «ρίχνει την χώρα σε νέα αναταραχή» ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοκρατικής Αριστεράς για να καθορίσει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση.

Το Reuters υπογραμμίζει πως «ήδη έχουν βγει στην επιφάνεια ρήγματα μέσα στο κόμμα», καθώς βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς εκφράζουν αποκλίνουσες απόψεις.

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις με την επόμενη ημέρα της κυβέρνησης, το Reuters τονίζει ότι εάν η Δημοκρατική Αριστερά αποχωρήσει τελείως από την κυβέρνηση, η κυβέρνηση θα καταφέρει να συνεχίσει την πορεία της, αν και αυτή η εξέλιξη εκτιμάται ότι θα επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στο κυβερνητικό έργο.

Από την πλευρά της η Deutsche Welle υποστηρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, κάνοντας λόγο για δραματική και δύσκολη κατάσταση, ενώ επισημαίνει τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη διαφύλαξης της πολιτικής σταθερότητας.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV επισημαίνει πως η κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα «προκαλεί ανησυχία στους Ευρωπαίους εταίρους», ενώ το βρετανικό δίκτυο BBC υποστηρίζει πως οι διαφωνίες στην κυβέρνηση συνεργασίας έχει αυξήσει τους φόβους για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ