Κυβερνητικές πηγές για τις 120 δόσεις: Οφειλές 11,6 δισ. ευρώ μπήκαν στη ρύθμιση

Κάνουν λόγο για απόλυτη επιτυχία μιας από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:07
08/10/2019
Κυβερνητικές πηγές για τις 120 δόσεις: Οφειλές 11,6 δισ. ευρώ μπήκαν στη ρύθμιση
4
loading

«Οφειλές συνολικού ύψους 11,6 δισ. ευρώ μπήκαν τελικά στη ρύθμιση των 120 δόσεων που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποδεικνύοντας την απόλυτη επιτυχία μιας από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ΝΔ», αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Και αναφέρουν ότι στη ρύθμιση που αφορά χρέη τόσο προς την εφορία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ζήτησαν να υπαχθούν 1.154.708 συμπολίτες μας.

«Με τον τρόπο αυτό μπαίνουν σε τάξη τα οικονομικά χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που παίρνουν ανάσα και μπορούν πλέον να κινηθούν στην αγορά, ενώ ενισχύονται με έσοδα τα δημόσια ταμεία. Παράλληλα βρίσκονται εκτεθειμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά εκφόβιζαν τους πολίτες, για δήθεν κατάργηση της προηγούμενης ρύθμισης από τη Νέα Δημοκρατία. Η ρύθμιση όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά βελτιώθηκε αποδίδοντας τα μέγιστα», υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές.

Επισημαίνουν ότι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, υπέβαλαν αιτήσεις ρύθμισης 722.109 οφειλέτες, για συνολικές οφειλές ύψους 7,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι από αυτές, 217.276 αιτήσεις είναι ακόμη εκκρεμείς. «Συνεπώς, 1 στους 3 οφειλέτες συμπολίτες μας έσπευσαν να υπαχθούν μαζικά στη ρύθμιση, έχοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ποσού μεγαλύτερου των 1.500 ευρώ. Η επιτυχία αυτή καθίσταται ακόμα μεγαλύτερη αν ληφθεί υπόψη ότι το 70% του συνόλου των οφειλετών αντιστοιχεί σε μικροοφειλέτες με χρέος έως 500 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν ουσιαστικό λόγο να ενταχθούν στη ρύθμιση, καθώς και σε οφειλέτες με χρέη παλαιών ετών των οποίων η είσπραξη καθίσταται ιδιαιτέρως δύσκολη», τονίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Ρεκόρ -που ξεπερνά όλες τις προηγούμενες ρυθμίσεις- σημειώνεται και στο ζήτημα των χρεών απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία. Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν στη ρύθμιση 432.599 οφειλέτες, δηλαδή περίπου το 1/3 του συνόλου των οφειλετών. Το ρυθμισμένο ποσό, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα κυμανθεί πάνω από 4.5 δισ. ευρώ».

Επιπλέον οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Στόχος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι, μέσα από ένα μείγμα διαφορετικής οικονομικής πολιτικής με μειωμένους φόρους και εισφορές, ισχυρή ανάπτυξη και πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας, και κυρίως, με ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, να μην δημιουργούνται νέες οφειλές από νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Stilitis

  Οι 120 δόσεις ειναι μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Βρουτσης το κατηγορούσε οτι \"προάγει την ατιμωρησία\"....
  Γαργάρα τώρααααα

 2. avatar spyrospeiratis

  ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ 120 ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ 1.000.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΟ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΛΛΕΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3.000.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ 10ΕΤΙΑ 36.000.000.000 ΕΥΡΩ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΚΑΤ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ.

 3. avatar @Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ @

  Η ΦΑΠΑ ΘΑ ΒΑΣΤΗΞΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ
  ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ

 4. avatar Kritongr

  6-7 μήνες θα βαστηξει η χαρά, μόλις έρθουν οι νέες υποχρεώσεις.... Τέλος οι δόσεις...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει