Βενιζέλος για Novartis: Δεν υπάρχει νόμιμο αίτημα άρσης της ασυλίας Λοβέρδου

«Η Δικαιοσύνη εξακολουθεί δυστυχώς να είναι όμηρος της σκευωρίας Novartis»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:08
03/10/2019
Βενιζέλος για Novartis: Δεν υπάρχει νόμιμο αίτημα άρσης της ασυλίας Λοβέρδου
10
loading

Μη νόμιμο χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το αίτημα άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis.

Σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα με τίτλο «Ασυλία και σκευωρία» ο κ. Βενιζέλος, ενόψει της σημερινής απόφασης για την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν προφανείς λόγοι αποχής ή εξαίρεσης των εμπλεκομένων δικαστικών προσώπων. Πριν δε από όλα εκκρεμεί το θεμελιώδες ζήτημα της κατά το άρθρο 86 Σ. αποκλειστικής δικαιοδοσίας της Βουλής σύμφωνα και με την πάγια σχετική νομολογία των δικαστηρίων και των δικαστικών συμβουλίων. Όλα αυτά έχουν αναλυθεί εκτενώς ενώπιον της Βουλής της προηγούμενης περιόδου. Δεν υπάρχει άρα, για πολλούς λόγους, νόμιμο αίτημα άρσης της ασυλίας. Αν υπήρχε νόμιμο αίτημα η ασυλία φυσικά και έπρεπε να αρθεί .

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

«Ασυλία και σκευωρία

Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα της Εισαγγελίας για άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου μετά την επανεκλογή του ως βουλευτή, αλλά και μετά την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που τον αφορά για το λεγόμενο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτό δεν τονίζεται επαρκώς.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται κατά πλειοψηφία την άρση της ασυλίας επειδή το ζητά επιμόνως, για λόγους ευθιξίας, ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος.

Σέβομαι τη στάση του αλλά η επιστημονική μου ιδιότητα, η μακρά κοινοβουλευτική μου εμπειρία και το γεγονός ότι έχω παρακολουθήσει από πολύ κοντά την εξέλιξη αυτής της θεσμικά τραγικής υπόθεσης, μου επιβάλλουν να τονίσω τα εξής:

Η ασυλία πρέπει να αίρεται - αυτός είναι ο κανόνας - εκτός και αν υπάρχουν θεσμικοί λόγοι που αφορούν την κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι τον βουλευτή ατομικά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία συγκρότησης επιτροπής διεξαγωγής προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και αλλά συναφή αδικήματα. Η Βουλή αναπόφευκτα θα διερευνήσει και τους φυσικούς αυτουργούς - εισαγγελικούς λειτουργούς - που ως συμμέτοχοι συμπαραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο, εφόσον η υπόθεση φτάσει εκεί ( άρθρο 86 παρ. 4 Σ. ).

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό σε όλους, διενεργούνται συναφείς ποινικές προκαταρκτικές εξετάσεις στο επίπεδο τόσο της Εισαγγελίας του ΑΠ όσο και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Εισαγγελικοί λειτουργοί είτε ελέγχονται είτε καταθέτουν ως μάρτυρες είτε και τα δυο. Οι σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες συνθέτουν μια εικόνα πρωτοφανή.

Υπάρχουν προφανείς λόγοι αποχής ή εξαίρεσης των εμπλεκομένων δικαστικών προσώπων. Πριν δε από όλα εκκρεμεί το θεμελιώδες ζήτημα της κατά το άρθρο 86 Σ. αποκλειστικής δικαιοδοσίας της Βουλής σύμφωνα και με την πάγια σχετική νομολογία των δικαστηρίων και των δικαστικών συμβουλίων. Όλα αυτά έχουν αναλυθεί εκτενώς ενώπιον της Βουλής της προηγούμενης περιόδου. Δεν υπάρχει άρα, για πολλούς λόγους, νόμιμο αίτημα άρσης της ασυλίας. Αν υπήρχε νόμιμο αίτημα η ασυλία φυσικά και έπρεπε να αρθεί .

Η επιστημονική μου γνώμη είναι ότι το μη νόμιμο αίτημα πρέπει να επαναδιαβιβαστεί από τη Βουλή στον κ. Εισαγγελέα του ΑΠ για τις δικές του ενέργειες.

Άλλωστε ακόμη και μετά την τυχόν άρση της ασυλίας για λόγους ευθιξίας του βουλευτή που είναι κοινωνικά και πολιτικά απολύτως κατανοητοί και αναμενόμενοι αλλά συνταγματικά αδιάφοροι, δεν μπορεί να ακολουθήσει νομίμως καμία δικονομική ενέργεια εκτός δικαιοδοσίας ποινικών δικαστηρίων και πολύ περισσότερο από δικαστικά πρόσωπα για τα οποία συντρέχει λόγος αποχής ή εξαίρεσης. Το απόλυτο δικονομικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί πρέπει να το άρουν όλα τα αρμόδια όργανα ξεκινώντας από τη Βουλή.

Τα θεσμικά ζητήματα που θέτω δεν αφορούν όμως μόνο τη Βουλή. Αφορούν πρωτίστως τη Δικαιοσύνη η οποία εξακολουθεί δυστυχώς να είναι όμηρος της σκευωρίας Novartis. Μιας σκευωρίας που στη φάση αυτή θα οδηγήσει κατανάγκην πολλούς εισαγγελικούς λειτουργούς ως μάρτυρες και στην προκαταρκτική εξέταση που έχει προταθεί να διενεργήσει η Βουλή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Ωεωωω!!

  Ομοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λαχανα λεγαν στο χωριό μου

 2. avatar hgty

  Καμαρώστε τον εμπνευστή του ένφια, που ήθελε να γίνει και πρωθυπουργός κάποτε. Και κάποια ζωντόβολα ψηφίζουν ακόμα το απόκομμα του. Καλά λένε ότι η βλακεία είναι απέραντη και ανίκητη.

 3. avatar Η ατιμωρησία αποθρασύνει

  Αυτός ακόμα έξω είναι!

  1. avatar συριζοτρολίτσα

   σε λίγο αυτός θα είναι έξω και κάποιοι αχρηστεροί συντροφοφασίστες θα είναι μέσα.

 4. avatar 1+1

  Αυτος ο Μπενυ δεν ηταν που ελεγε οτι τραπεζικοι αριθμοι των λογαριασμών στην Ελβετία του Ακη, ηταν αριθμοί τηλεφωνων .??
  Τελικα φίλε νομιζω οτι ο Θεος πρέπει να μας φυλαει απο τους περισσότερους εκ των τριακοσίων, γιατι αυτό που πλεον θεωρω πολύ πιθανό ειναι οτι αλληλοκαλυπτονται και κανεις δεν θα παει φυλακή, μιας και φαίνεται οτι προφανως αναλογικά θα τα μοιραζονται.!!
  Παρε παραδειγμα τα τραπεζικά δανεια των κομματων που τα εξαφανησαν , που η λεία ειναι περίπου μισο Δις ευρω , κανεις δε λεει τίποτα και ο αλλος αχρηστος ο Τσιπρας δεν εβαλε επι πεντε χρονια ούτε δυο-τρεις οικονομικους εισαγγελεις, για να δουν και να μαθουμε και εμεις τα κοροιδα σε ποιων τις τσεπες κατεληξαν τα τοσα εκατομμυρια ευρώ. !!

  1. avatar Καλα τα λές μεγάλε…

   ........Και να φανταστεις οτι τα δυο γνωστά κλεφτοκομματα επαιρναν στο διαστημα αυτό που πηραν τα τεραστια δανεια πανω απο 450 μυρια ευρώ , επαιρναν και άλλα τοσα, ως νομιμες που τους πληρωναμε τότε κρατικες επιχορηγησεις. Το παρτυ της αρκούδας γινοταν και τωρα βέβαια τα πληρωνουμε. Αλλα για την μαγκια τους ,τους ξαναφέραμε για να μας αποτελειωσουν.

  2. avatar @1+1

   Πολύ ωραία τα λες και συμφωνώ μαζί σου, αλλά φίλε νομίζω ότι ο Θεός πρέπει να μας φυλάει και από κάτι διανοητικά ανάπηρους ψηφοφόρους όπως ο Lxi.

   1. avatar 1+1

    Εσύ τελικά ανωνυμο και απεχθές τρολλακι, τοσα και τοσα διαβασες στό χθεσινό 2/10 αρθρο του Μπιστ ωρα 13, 37 ,γιαυτά τα συκοφαντικά που εγραψες , οτι ταχα ειχα πεί για τον Δενδια , δεν χορτασες πιά ??
    Μηπως τελικά εισαι και λιγο μαζόχας. ??

    1. avatar @1+1

     Είσαι κι εσύ μια από τα ίδια φαίνεται, έχεις την ίδια πάθηση με τον Lxi.
     Ο πολάκης σηκώνει τα χέρια ψηλά, ανίατη περίπτωση.

 5. avatar γεια σου μπενυ

  συνταγματολογε...ο θεος να μας φυλαει απο σενα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει