Οι τροπολογίες του ΚΚΕ για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών

Πρόταση για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε πρώτη και δεύτερη κατοικία


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:43
29/07/2019
Οι τροπολογίες του ΚΚΕ για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών
7
loading

Τροπολογίες στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση του ν.4611/2019», κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΚΚΕ.

Τα θέματα είναι τα εξής:

 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην ιδιοκτησία της λαϊκής οικογένειας.
 • Διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και περικοπή οφειλών των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς το Δημόσιο. Ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ και
 • Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε. (Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε.).

Συγκεκριμένα, με την πρώτη τροπολογία, η ΚΟ του ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης και αναψυχής της λαϊκής οικογένειας, όπως σημειώνεται.

Επίσης, όπως αναφέρει στην Αιτιολογική Έκθεση, η ΚΟ του ΚΚΕ «σε αντιστάθμισμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ η σταθερή θέση του ΚΚΕ είναι η αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας».

Με τα τρία άρθρα της δεύτερης τροπολογίας η ΚΟ του ΚΚΕ προτείνει:

Άρθρο 1

 1. Διαγράφονται το σύνολο των τόκων και προσαυξήσεων για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι 20.000 ευρώ και
 2. Για τις ως άνω οφειλές μειώνεται το αρχικό βεβαιωθέν χρέος κατά 30% για οφειλέτες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ. Για τους άνεργους η διαγραφή της ως άνω οφειλής ανέρχεται σε 50%

Άρθρο 2

 • Από την ψήφιση του παρόντος καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος για φορολογητέα ετήσια εισοδήματα έως 20.000 ευρώ

Άρθρο 3

 1. Διαγράφονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις για χρέη μέχρι 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών. Για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ διαγράφονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ
 2. Καταργείται η εισφορά του κλάδου υγείας και τα χρέη που προκύπτουν από αυτήν διαγράφονται.
 3. Χορηγείται σύνταξη σε όσους έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις εφόσον η συνολική οφειλή δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.
 4. Η οφειλή που προκύπτει από τις παραπάνω διατάξεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο ρυθμίζεται σε άτοκες, μηνιαίες, ισόποσες, δόσεις, οι οποίες σε ετήσια βάση να μην ξεπερνούν το 5% του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος μέχρι ύψους 20.000 ευρώ.

Τέλος, με την τρίτη τροπολογία της, η ΚΟ του ΚΚΕ προτείνει «επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε. (Ε.Α.Σ. Α.Β.Ε.Ε.)"».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar θορπ. Κ

  Σωστές προτάσεις έχουν βάση για συζήτηση αλλά δεν είναι επί του παρόντος διότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες όπως :
  Αξιολόγηση του δημοσίου προσωπικού , προσόντα , ικανότητα , τρόπος διορισμού κτλ.
  Αξιολόγηση των επιδομάτων πρόνοιας και αλληλεγγύης !
  Αξιολόγηση προσώπων που λαμβάνουν τροφή και τατ'οικων κοινωνικές παροχές !
  Αξιολόγηση των ασφαλιστικών ταμείων πως έχουν συνταξιοδοτηθεί οι χιλιάδες συνδικαλιστές με υψηλές συντάξεις και προνόμια !
  Όταν γίνουν αυτά και άλλα πολλά ίσως είναι καλύτερα για τους εργαζομένους !

 2. avatar STAHANOF

  Σωστές τροπολογίες, αλλά στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα . Εφικτές θέσεις και όχι για την Δευτέρα παρουσία που λένε ωρισμένοι καλοθελητές..

 3. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Τρεις τροπολογίες κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση του ν.4611/2019».

  Οι Τροπολογίες αφορούν:

  Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην ιδιοκτησία της λαϊκής οικογένειας.

  Τη διαγραφή τόκων, προσαυξήσεων και την περικοπή οφειλών των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς το Δημόσιο. Ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ.

  Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ» (ΕΑΣ ΑΒΕΕ).
  ....
  Αυτό είναι το ΚΚΕ, της "επόμενης μέρας" ότι έλεγε και προεκλογικά

  1. avatar pan

   Οπως οταν έλεγε κατώτατο μισθο 1500 ευρω...
   Μετα κατώτατο μισθο 750 ευρω...
   Γενικά το ΚΚΕ παντα εκτός χρονου εκτος τοπου εκτος ηλιακου συστήματος..
   Πρώτα οι βολεμένοι Κουκουεδες τα τρώνε απο το συστημα και μετα κάνουν και πορείες για τον εργαζομενο και δηλωνουν αντισυστημικοι ενώ το σύστημα ειναι οι ιδιοι..

 4. avatar apla kai proteinomena

  Κι εγω προτείνω... Αυξηση των μισθών κατα 50%, καταργηση πληρωμής φόρων εως 50000 ετήσιο εισόδημα, πληρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παντου και αναβάθμιση όλων των νοσηλευτικών μονάδων, χαρισμα ενος εξοχικού σε κάθε οικογένεια που δεν εχει, μειωση της τιμής των αυτοκινήτων κατα 25%,...κλπ κλπ. Απλα, δεν είμαι ο διαχειριστής των οικονομικών!

  1. avatar Απάντηση σε: apla kai proteinomena

   Να ψήφιζες ΚΚΕ για να ήταν "ο διαχειριστής των οικονομικών"

  2. avatar : apla kai proteinomena

   με τον κουλη στην κυβερνηση η Συμφωνια των πρεσπων δεν θα καταργηθει!! ψηφισε κουλη καλυτερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει