Ο Κώστας Τασούλας διαδέχεται τον Νίκο Βούτση στην προεδρία της Ελληνικής Βουλής, έπειτα από την εκλογή του με ρεκόρ ψήφων, 283 στους 298 που ψήφισαν.

Ο κ. Τασούλας, κατά την ομιλία του, ανέφερε πως «καλούμαστε να λειτουργήσουμε ελεύθερα και δημοκρατικά, σοβαρά και υπεύθυνα και οφείλω, διευθύνοντας τις εργασίες του Σώματος, ως πρόεδρος όλων των πτερύγων της Βουλής, όπως ένας συνεπής Νεοδημοκράτης κάλλιστα μπορεί να είναι, με τη συνεργασία των αντιπροέδρων που θα εκλεγούν αργότερα, να μεριμνώ για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης διεξαγωγής των συνεδριάσεών του, την κατοχύρωση της ελεύθερης γνώμης και έκφρασης όλων των βουλευτών, και την τήρηση της τάξης».

Με τον νέο πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ευχαριστεί σε εκείνο το σημείο τον απερχόμενο πρόεδρο για την ενημέρωση που του παρείχε μαζί με τους συνεργάτες του. «Στο σημείο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, κ. Νίκο Βούτση, για την ενδελεχή ενημέρωση που ο ίδιος και οι συνεργάτες του μου παρείχαν», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε πως «καλούμαστε συνεπώς να είμαστε χρήσιμοι και γόνιμοι, όχι προφανώς συμφωνώντας σε όλα, αλλά μέσα από μια πολιτική αντιπαράθεση που εξελίσσεται σε μορφή ελευθερίας».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κώστα Τασούλα στη Βουλή: