Σκληρή δουλειά ήταν αυτό που υποσχέθηκαν οι περισσότεροι εκ των υπουργών που πραγματοποίησαν δηλώσεις, προσερχόμενοι στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Αυτό ήταν -μεταξύ άλλων- και το μήνυμα του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. «Είναι πρόκληση για όλους. Έχει εξαιρετικό βάρος ευθύνης το αξίωμα, αλλά από την άλλη θα αποδειχθεί αν είμαστε για τα δύσκολα. Εγώ νομίζω πως είμαστε για τα δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι να εργαστούμε για να διατηρηθεί, όπως είπα χθες, και να επαυξηθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων».

Και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεργασία με την ηγεσία και το σύνολο του εξαιρετικού έμψυχου υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη, από τώρα, καταβάλλουμε τις μεγάλες προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλουμε σαν στρατιώτες».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει κινητικότητα στο Αιγαίο, απάντησε: «Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να έχουν εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο προσωπικό τους».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, αφού τόνισε πως μετά το υπουργικό συμβούλιο θα έχει να πει πιο πολλά.

«Να πάμε στη νέα εποχή», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Ξεκινάμε με όρεξη, με διάθεση, ενθουσιασμό. Δεν έχουμε ώρα για χάσιμο. Θα δώσουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας», τόνισε ο νέος υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, επισήμανε ο Θεόδωρος Καράογλου, προσερχόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Θα δουλέψουμε με προσοχή και σεβασμό στην εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός», σημείωσε από την πλευρά του ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού.