Δεν μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Χαρακτήρισε τη συνέντευξη που του έγινε «σκληρή» και εξέφρασε ενόχληση γιατί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δεν δόθηκε χρόνος για τα σοβαρά οικονομικά και εθνικά θέματα.

«Έχω συνηθίσει να κάνω πολιτική στο πιο σκληρό περιβάλλον. Το πρόβλημά μου είναι ότι σε πάνω από δύο ώρες συνέντευξη δεν βρήκαν ούτε 15 λεπτά για να ρωτήσουν τα κρίσιμα ζητήματα για την ελληνική κοινωνία. Μόνος μου έβαλα το θέμα του Μακεδονικού στο τέλος της συνέντευξης. Κατά τα άλλα, εγώ το χάρηκα. Αυτό που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει, είναι ότι κρύφτηκα ή φοβήθηκα. Αντίθετα, ο βασικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει μια ασφαλή τηλεοπτική διέλευση σε αυτές τις εκλογές. Επιλέγει ασφαλή επικοινωνιακά περιβάλλοντα και απέφυγε το debate με εμένα»», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στο debate των πολιτικών αρχηγών που δεν έγινε: «Ήμουν επικεφαλής ενός κόμματος του 4% και διεκδικούσα να γίνει το debate με όρους. Θεωρώ ότι τον απέτρεψαν (τον Κυριάκο Μητσοτάκη), γιατί του είπαν να αποφύγει τη συζήτηση σε προγραμματικά ζητήματα, γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει στο συρτάρι της προγραμματικούς σκελετούς. Δεν θα κατηγορήσει κανείς τη ΝΔ εάν κόψει τις συντάξεις, γιατί το είχε πει. Ούτε για το 1/5 στις προσλήψεις/απολύσεις. Ούτε για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στους εργοδότες για την επταήμερη εργασία».

Στη συνέχεια θύμισε παλαιότερη συνέντευξη του αρχηγού της ΝΔ, στην οποία είχε δηλώσει ότι θα κόψει τις επικουρικές συντάξεις. «Έχει καταφέρει με έναν τρόπο να πει και τα μεν και τα δε», κατηγόρησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Μητσοτάκη. Και συμπλήρωσε: «Τώρα έχει καταφέρει να ελίσσεται, αλλά χωρίς να κρύβεται, όπως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού». Για ποιον λόγο το ασφαλιστικό χρειάζεται νέα μεταρρύθμιση; », διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός. «Όλες οι μελέτες έλεγαν ότι εάν δεν κάναμε μεταρρύθμιση, μέχρι το 2020 δεν θα είχαμε συντάξεις να δώσουμε».

Και γι το επιτεύγματα της κυβέρνησης επισήμανε ότι απέτρεψε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και ότι διασφάλισε ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και θα υπάρξει μικρή αύξηση. «Με το σχέδιό τους για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα υποχρεώσουν τους σημερινούς εργαζόμενους να δίνουν τις εισφορές τους στις ιδιωτικές ασφαλιστικές», κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός.

Και στη συνέχεια εξήγησε ότι «έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στην κάλυψη των συντάξεων και αυτή η τρύπα θα καλυφθεί είτε από τις δημόσιες δαπάνες είτε με περικοπή των συντάξεων».