Δένδιας για Novartis: Η Νέα Δημοκρατία δεν διακατέχεται από ρεβανσισμό

«Δεν εργαλειοποιούμε τη Δικαιοσύνη, δεν κυνηγάμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:31
25/06/2019
Δένδιας για Novartis: Η Νέα Δημοκρατία δεν διακατέχεται από ρεβανσισμό
9
loading

«Όταν από μια διερεύνηση προκύπτει θέμα ανάμειξης πολιτικών προσώπων, οι εισαγγελικές αρχές παραπέμπουν τον σχετικό φάκελο στη Βουλή. Αυτό αποτελεί ρητή διάταξη, δεν αποτελεί πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν διακατέχεται από κανέναν ρεβανσισμό, αλλά δεν πρόκειται να παραβιάσει το Σύνταγμα», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ακόμη ότι «την τελική ευθύνη την έχει ο Πρωθυπουργός της χώρας. Εάν οι Υπουργοί κάνουν κάτι και ο Πρωθυπουργός διαφωνεί, τους απαλλάσσει από τα καθήκοντα τους. Πολύ σωστά λοιπόν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε πολιτικό προϊστάμενο».

«Όταν οποιαδήποτε διερεύνηση καταλήγει σε πολιτικό πρόσωπο, είναι υποχρεωτικό να αναμειχθεί η Βουλή. Αυτό είναι το ισχύον Δίκαιο και η συνταγματική διάταξη. Άρα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δεν πρόκειται να αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα πράγματα, δεν εργαλειοποιούμε την Δικαιοσύνη, δεν κυνηγάμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά δεν μπορούμε και να παραβιάσουμε το Σύνταγμα για να τους προστατεύσουμε κιόλας», συμπλήρωσε.

Για τη Δικαιοσύνη και τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει σαφής προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης, εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης εναντίον των πολιτικών αντιπάλων. Δε νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να μην το έχει αντιληφθεί.

Δεν υπάρχει η αντίληψη της θεσμικής ανεξαρτησίας, και το βλέπετε με τον πιο περιφανή τρόπο στην απαράδεκτη τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης - ως επιθανάτιος ρόγχος - να ορίσει ηγεσία στη Δικαιοσύνη, εναντίον του πνεύματος και του γράμματος του Συντάγματος, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές με την Πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν και το διαλαλούν μόνοι τους ότι προσπάθησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να ποδηγετήσουν την Δικαιοσύνη. Αυτό δεν το κάνουν για κάποιον μεταφυσικό σκοπό, το κάνουν για να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών σε περίπτωση μη ύπαρξης αυτοδυναμίας: «Η πρόταση που καταθέτουμε στην ελληνική κοινωνία έχει σαν απαραίτητο παρακολούθημα να μπορούμε να την εφαρμόσουμε. Δεν έχει καμία έννοια αν δεν μπορούμε. Λέει λοιπόν στην ελληνική κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό σας προτείνω, θέλετε να μου δώσετε την δυνατότητα να το πραγματοποιήσω; Δώστε μου μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, όχι επειδή θα κυβερνήσω μόνος μου. Θα επιδιώξω συνεργασίες – συναινέσεις, αλλά για να μπορώ να κυβερνήσω. Αν δεν μου τη δώσετε, από εκεί και πέρα δε μπορώ να εκτελέσω την εντολή σας. Πρέπει να σας την επιστρέψω και αποφασίζετε εσείς με το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει τότε, την απλή αναλογική.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λέει το αυτονόητο. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να τοποθετηθεί επί της πραγματικότητας. Δεν πρέπει να θεωρήσει ότι μπορεί να μας δίνει εντολή με 15 παραμέτρους και εμείς να μπορούμε να την εκτελέσουμε».

Για την κατάσταση στην οποία παραδίδει τη ΔΕΗ ο ΣΥΡΙΖΑ και τον κίνδυνο black out: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ύβριζε τη λογική της μικρής ΔΕΗ πριν, επί των ημερών μας, και είναι αυτός που επί θητείας του έχει “φαλιρίσει” όλη η επιχείρηση τώρα. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στην ελληνική κοινωνία και για αυτό δεν υποσχεθήκαμε πράγματα που δε γίνονται. Έχουμε πλήρη αντίληψη των ατέλειωτων δυσκολιών που μας περιμένουν, μετά από μια κυβέρνηση η οποία το μόνο που παραδίδει είναι ανοικτά μέτωπα παντού. Δεν υπάρχει τομέας του κράτους που να είναι σε μια στοιχειώδη ρότα βελτίωσης».

Για τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας: «Δεν υψώνουμε τόνους, δεν κραυγάζουμε. Εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, ξέρετε τι θα έσερνε στην κυβέρνηση που παραδίδει τέτοιες εκκρεμότητες; Τι κραυγές υστερίας θα διατυπωνόντουσαν; H Νέα Δημοκρατία με σοβαρότητα στηρίζει τις εθνικές θέσεις, καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα και δείχνει την σταθερότητα και την σοβαρότητα που έχει μια επόμενη κυβέρνηση.

Προσπαθούμε και χειριζόμαστε το ζήτημα με τον εθνικά υπεύθυνο τρόπο, όχι όπως αυτή η κυβέρνηση των “κλειστών φακέλων” και των μυστικών συσκέψεων για τις οποίες η αντιπολίτευση δε μάθαινε τίποτε».

Οφείλω να εκφράσω την ελπίδα αυτή η κυβέρνηση να μην έχει προχωρήσει σε επιβλαβείς ενέργειες, για τις οποίες δεν υπάρχει ενημέρωση. Ελπίζω τα θρυλούμενα να είναι στο πλαίσιο της φαντασίας. Θέλω να ελπίζω ότι κανένας Πρωθυπουργός Έλληνας δεν έχει βλάψει το εθνικό συμφέρον.

Δεν δικαιούται κανείς να παραλάβει δέκα στον εθνικό χώρο και να παραδώσει εννιά. Δεν είναι προς διαχείριση ο εθνικός χώρος. Αυτός είναι, αυτόν υπεράσπισαν οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας, αυτόν θα υπερασπίσουμε και εμείς».

Για την στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας: «Το παράδειγμα το δίνει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος με το πουκάμισο γυρίζει, και με σηκωμένα τα μανίκια. Το κάνει γιατί αυτό είναι μια σημειολογία και δείχνει πώς αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και τα πράγματα. Ωραία είναι τα κουστουμάκια, αλλά αν πρόκειται να ιδρώσεις πρέπει να αφήσεις το σακάκι στην κρεμάστρα».

Για τον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθήνας: «Έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο, ό, τι και να επιλέξει κανείς, λάθος δε θα κάνει. Από εκεί και πέρα, στο βαθμό που κρίνει ότι και η ευρύτερη εμπειρία και παρουσία, αλλά και το ενδιαφέρον για τα τοπικά θέματα, (δηλαδή το Ελληνικό, το παραλιακό μέτωπο, ο Υμηττός, οι συγκοινωνίες και τα θέματα του Περιβάλλοντος) και οι σκέψεις που έχω διατυπώσει για αυτά τον βρίσκουν σύμφωνο, τότε θα μπορούσε να θεωρήσει ότι η συμμετοχή μου και η εκλογή μου στην επόμενη Βουλή θα βοηθούσε όχι μόνο την χώρα, αλλά και την συγκεκριμένη περιοχή».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar Ρε Δένδια

  Τα λεφτά θα μας πείτε που πήγαν η τελικά δεν υπάρχει σκάνδαλο .., ποιον δουλεύετε ρε κοπρόσκυλα ..;;

 2. avatar ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ

  ΤΑΜΕΙΑ ?? ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΕ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ????

 3. avatar Άσ´τα

  ψόφια παππού

 4. avatar θυεμις

  αν προσπαθησετε να κουκουλωσετε φην υποθεση θα κατηγορηθρειται ως τριτοκοσμικη χωρα! η δικαιοσύνη μονο θα πρεπει να κλεισει την υποθεδη χωρις σκιες!

 5. avatar Έλα Λιλή στον τόπο σου

  Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι!
  Έφαγαν το καταπέτασμα σε μίζες, τώρα θέλουν να βγουν από πάνω!

 6. avatar Νεοι Δουλοι του Κουλη

  Πτωχευσατε την χωρα ,πετατε λασπη στον συριζα και δηλωνετε οτι τωρα εχετε και σχεδιο για την αναπτυξη και την εξοδο απο την κριση σας.....του κουτρουλη ο γαμος ειστε!

 7. avatar Aristotelis Tzafalias

  Καλά κουκουλώματα!

 8. avatar Κοίτα

  Ποιος μιλάει....

 9. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣ

  μακαρι να σας δω ολους στη φυλακη λαμογια της νδ. νοβαρτις κεελπνο και θαλασσοδανεια. εχετε φαει τη ζωη μας ολη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει