Τάσος Πετρόπουλος: Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας θα λάβουν επικουρική σύνταξη

«Δεν παρεμβαίνουμε σε καμία περίπτωση ούτε στις δίκες που έχουν γίνει, τα δικαστήρια θα αποφασίσουν»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:40
07/06/2019
Τάσος Πετρόπουλος: Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας θα λάβουν επικουρική σύνταξη
5
loading

«Οι περίπου 16.500 συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, που, επί 18 μήνες, δεν έχουν πάρει τη σύνταξη, θα λάβουν επικουρική σύνταξη». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μία τεράστια ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφηναν τα πράγματα να πορεύονται με έναν τέτοιο τρόπο που με βεβαιότητα θα οδηγούσε σε αυτό το αποτέλεσμα, να μην μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους κάποια στιγμή».

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το διχασμό των ασφαλισμένων στην Εθνική, το 2005, όταν οι νέοι ασφαλισμένοι άρχισαν να εγγράφονται στο επικουρικό δημόσιο σύστημα ασφάλισης και οι παλιοί έμειναν στον ιδιωτικό φορέα ΛΕΠΕΤΕ (Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος) που υπήρχε και λειτουργούσε εντός της Εθνικής Τράπεζας με τις εγγυητικές προβλέψεις της αρχικής ενοχικής δέσμευσης που είχε η Εθνική Τράπεζα». «Είναι αυτό που κατ’ επανάληψη έχουμε πει ότι θα συμβεί με το σχέδιο της ΝΔ: Όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι να πηγαίνουν σε ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης και οι παλιοί θα μείνουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, στο δημόσιο σύστημα … Αν συμβεί αυτό, αποδεδειγμένα πια, γιατί η ζωή το απέδειξε, οι μελλοντικοί ασφαλισμένοι του δημόσιου συστήματος επικουρικής σύνταξης θα μείνουν πάλι χωρίς επικουρική σύνταξη» υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε: «Δεν παρεμβαίνουμε να καταργήσουμε δικαιώματα των εργαζομένων. Η διάταξη σαφώς προσδιορίζει την αρμοδιότητα τη δική μας, ως μίας υπεύθυνης κυβέρνησης που, κατά το Σύνταγμα και τους ισχύοντες νόμους, πρέπει να μεριμνά για τη χορήγηση αυτής της ασφαλιστικής παροχής … Παρεμβαίνουμε, μέσω του δημόσιου συστήματος επικουρικής σύνταξης, για να καταβάλλεται με αυξημένο υπολογισμό και καλύτερη παροχή επικουρικών συντάξεων».

«Δεν παρεμβαίνουμε σε καμία περίπτωση ούτε στις δίκες που έχουν γίνει, τα δικαστήρια θα αποφασίσουν. Και εφόσον, πράγματι, ευδοκιμήσουν οι σχετικές προσφυγές, προφανώς η τράπεζα θα κληθεί να ανταποκριθεί στις σχετικές υποχρεώσεις που το δικαστήριο θα διατάξει. «Εκείνο που κάνουμε είναι να δώσουμε αναδρομικά τις παροχές. Πολλοί είχαν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, δεν γίνεται να το αφήσουμε έτσι» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας και με βάση τη διάταξη, ο τύπος υπολογισμού της σύνταξης για τους 16.280 υφιστάμενους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και ΕΛΕΠΕΤΕ οδηγεί σε μία μέση επικουρική σύνταξη, ύψους 354 ευρώ και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους σε μία μέση σύνταξη, ύψους 488 ευρώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Leonidas21

  Είχαν πρόβλημα επιβίωσης λέει οι συνταξιούχοι της Εθνικής που και χωρίς επικουρικό ξεπερναγαν το 1,5 χιλιάρικο χαλαρά... Πες την αλήθεια Πετρόπουλε, τα 16.500 ψηφαλάκια είναι πολλά 😉
  Χαρακτηριστική βη απάντηση της διοίκησης πως οι συνταξιούχοι της Εθνικής παίρνουν υψηλές συντάξεις, σε επίπεδα άνω του τριπλάσιου των υπολοίπων συνταξιούχων του Δημοσίου

 2. avatar Μ

  Και λιγα βαζεις να μη πω 4000 οσοι δεν γνωριζεται μην γραφεται οτι σας κατεβει

 3. avatar ΕΚΑΣ

  Ξεφτίλες, παίρναμε μια σύνταξη 450 ευρώ και την καταντήσατε να την πάτε στα 220, λιγότερα και από τα μισά δηλαδή. Λέγατε βρε ρεζίλια ότι θα φέρετε την ''ελπίδα και το καινούργιο'' αλλά ουσιαστικά φέρατε την καταστροφή. Παντού και μόνο ψέματα. Σε ένα μήνα όμως θα πάρετε την δικιά μας απάντηση. Θα ψάχνετε να βρείτε ακόμα και την ψήφο σας!
  Εμπρός λοιπόν εμετικοί ψεύτες, επιστροφή στο 3%. Στα γνώριμα λημέρια!

 4. avatar 123654

  Ειμαι εν ενεργεία.
  έχω συνολικές εισφορες στην μερίδα μου 140χιλ
  Πόσα χρόνια πρεπει να ζήσω για τις πάρω πίσω άτοκες παρακαλώ?

 5. avatar μπεεεεεεεεε

  Ευτυχως γιατι το ειχα ενα αγχος. Ξερεις 4 χρονια που περιμενουμε να δουμε τι θα γινει με την δικη μας συνταξιοδοτηση, μας ετρωγε το ερωτημα τι θα γινει με τις συνταξεις των 3000 ευρω και ανω...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει