«Η μεταπολιτευτική ταυτότητα της καραμανλικής ΝΔ δεν έχει σχέση με αυτό που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ο Αντώνης Σαμαράς», υποστήριξε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αlpha 9,89» ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ο Τσίπρας θα πάει στο ίδρυμα Καραμανλή γιατί πρόκειται για μια ιστορική φυσιογνωμία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην ομιλία που θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του κόμματος στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ακόμα ότι «εκλαμβάνει τη μεταπολιτευτική περίοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή σαν μια προσπάθεια να διορθώσει τη λειτουργία του πολιτεύματος», ενώ τόνισε ότι «έγιναν σοβαρές κρατικοποιήσεις στην οικονομία», σημειώνοντας ότι «ο νεότερος Καραμανλής ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα προβλήματα που έχουμε σήμερα».

«Με ευφυολογήματα δεν μπορείς να κάνεις πολιτική σήμερα. Οι άνθρωποι πράττουν σήμερα μια εγκληματική πολιτική», ανέφερε για το κυβερνητικό έργο.

Τέλος, υποστήριξε ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στην αναδιανομή και στη φορολογική δικαιοσύνη.Θα εφαρμόσουμε το περιουσιολόγιο».