Μέσα στο πλήθος των κορυφαίων παραγόντων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και των πολιτών που θα δώσουν το παρών σήμερα στην εκδήλωση του Ιδρύματος Κ. Καραμανλής για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, τα βλέμματα των εκπροσώπων του Τύπου και τα φλας των φωτογράφων αναμένεται να εστιάσουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από το βήμα των ομιλητών θα επιχειρήσει να αναδείξει την μετατόπιση της Συγγρού προς συντηρητικότερες θέσεις, που όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, συνέβη μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον κ. Σαμαρά.

Στην εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής, θα μιλήσουν επίσης απόψε ο πρωθυπουργός, καθώς και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Το «παρών» θα δώσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας

Aπό την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν επιβεβαιωθεί, ίσως με μία θερμή χειραψία, το «φλερτ» με τον κ. Τσίπρα, το οποίο καταλογίζουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ορισμένοι σύντροφοί του.

Ο ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει, πάντως στη «δεξιά στροφή» της ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά, σε σχέση με τη φυσιογνωμία που είχε επιλέξει ο ιδρυτής του κόμματος Κωνσταντίνος Καραμανλής και κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «αλλεργική αντίδραση» στην παρουσία του κ. Τσίπρα στην εκδήλωση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται κατά την ομιλία του να επαναλάβει τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη μίας πολιτικής στον αντίποδα του μνημονίου, ως τη μόνη ρεαλιστική διέξοδο από την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας θα τονίσει ακόμα ότι αξίες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η συλλογική και ατομική αξιοπρέπεια, απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, και στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Συνεργάτες του υπεραμύνονται της απόφασής του να παραστεί στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι «ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς επιβάλλει σεβασμό προς τους πολιτικούς μας αντιπάλους, χωρίς αυτό να σημαίνει έκπτωση θέσεων.