Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, σχολίασε με αναρτήσεις του στο Twitter ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακολουθούν οι αναρτήσεις του κ. Αυγενάκη:

«Πράγματι κ. Τσίπρα βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι: μεταξύ λαϊκισμού, υποκρισίας και κοροϊδίας, και μεταξύ αλήθειας, υπευθυνότητας και συνέπειας. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα από εσάς. Θα το καταλάβετε σε 18 μέρες».

«Κουνάει το δάκτυλο της διαπλοκής ο κ.Τσίπρας, που μένει σιωπηλός για τα τόσα σκάνδαλα της κυβέρνησής του. Για τον κ. Πετσίτη, για τον Πολάκη, για τα κότερα, για την ελίτ στην αγκαλιά της οποίας καπνίζει πούρα. Υποκρισία η δεύτερη φύση του κ. Τσίπρα!».

«Το “ο ελληνικός λαός έσφιξε τα δόντια” είναι λίγο κ.Τσίπρα, για να περιγράψει την μιζέρια & την εξαθλίωση που επέφεραν οι 29 νέοι φόροι που επιβάλετε, όταν οι λίγοι κι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ ζούσαν το όνειρό τους δημοσία δαπάνη & ξεπουλούσαν ελαφρά τη καρδία την Μακεδονία μας».

«Τολμά να μιλάει για λαϊκισμό ο κ.Τσίπρας! Που επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα κατέλαβε τη 2η θέση πανευρωπαϊκά, στις χώρες με τη μεγαλύτερη υποστήριξη στον απολυταρχικό λαϊκισμό, μαζί με την Ουγγαρία & την Ιταλία. Έχει βρει τα πρότυπά του ο κ.Τσίπρας, στον Όρμπαν & τον Σαλβίνι!».

«Ο ΠΘ νομίζοντας πως μιλά στους υπαλλήλους του στα υπόγεια του Μαξίμου, μιλά για το πως η ΚΒ του εξασφάλισε την προστασία της πρώτης κατοικίας! Ποιος, ο ΠΘ που από θιασώτης του «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» έφερε τους πλειστηριασμούς με ένα κλικ!».

«Στην κοινωνία που θέλετε να χτίσετε κ. Τσίπρα, χωρούν μόνο Πολάκηδες! Έχετε απαλλοτριώσει κάθε έννοια σεβασμού, αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας, με το να στέκεστε εδώ μπροστά μας, και να καλύπτετε τον θρασύ και ξεδιάντροπο Υπουργό σας».