Από τον διεθνή Τύπο δήλωσε ότι πληροφορήθηκε αρχικά για την ύπαρξη της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπίκας τόνισε ότι μόλις είδε ένα σχετικό δημοσίευμα σε εφημερίδα της Ζυρίζης, επικοινώνησε αμέσως με τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος τον παρέπεμψε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο του επιβεβαίωσε την ύπαρξη της λίστας.

Με τη σειρά του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μπίκας ενημέρωσε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Υποστήριξε, ακόμα ο ίδιος η υπηρεσία του δεν παρέλαβε ποτέ την επίμαχη λίστα σε οποιαδήποτε μορφή, ενώ ήταν κατηγορηματικός για το ότι η Ελλάδα δεν πλήρωσε τον οποιονδήποτε για να της παραδοθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Μπίκα, οι εργασίες της επιτροπής συνεχίζονται με την εξέταση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, Θόδωρου Φλωράτου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα η κατάθεση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τεχνικά θέματα, όπως ο τρόπος και ο χρόνος αλλοίωσης ψηφιακού υλικού.