Με την εξέταση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνου Μπίκα, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, συνεχίζει σήμερα τις εργασίες η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σήμερα εξάλλου, εκτός του κ. Μπίκα, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης και τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που πήγαν προ διμήνου στο Παρίσι προκειμένου να παραλάβουν εκ νέου το CD με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κύκλος των καταθέσεων άνοιξε χτες, με τον πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαλαστάνης, που ήταν στην ίδια θέση και την επίμαχη περίοδο, ανέφερε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 παρέλαβε ένα διπλωματικό σάκο χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και αμέσως το έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου τον είχε ενημερώσει ότι ανέμενε ένα φάκελο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.