Τσίπρας: Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες, ο ενεργειακός χάρτης αλλάζει

Σημαντικό πόλο σταθερότητας Ελλάδα και Ρουμανία, τονίζει ο πρωθυπουργός


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:33
29/03/2019
Τσίπρας: Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες, ο ενεργειακός χάρτης αλλάζει
3
loading

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα, στο Βουκουρέστι, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία ως προς τη διασυνδεσιμότητα, τονίζοντας ότι «δουλεύουμε σταθερά για να ενισχύσουμε μεγάλα πρότζεκτ υποδομών και σε ό,τι αφορά τη σιδηροδορμική διασύνδεση, το οδικό δίκτυο, τις τηλεπικοινωνίες και την ενεργειακή διασυνδεσιμότητα».

Πρότζεκτ, όπως είπε, που αφορούν την προοπτική διασύνδεσης Μεσογείου-Μαύρης Θάλασσας, που αφορούν και τον άξονα 10, τον Μεσογειακό Διάδρομο Οδικής Διασύνδεσης που περνά από τη Θεσσαλονίκη προς τα Σκόπια κι από εκεί στο Βελιγράδι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημείωσε ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε μια εποχή που οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και που αλλάζει ο ενεργειακός χάρτης και διαμορφώνονται νέες προκλήσεις μπροστά μας, Ελλάδα και Ρουμανία, ως δυνάμεις σταθερότητας της Βαλκανικής, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό πόλο σταθερότητας, οικονομικής συνεργασίας και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο δε της τετραμερούς συνεργασίας (με Σερβία και Βουλγαρία) μπορούν να διαμορφώσουν μια προοπτική ανάπτυξης προς όφελος των λαών τους που μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη, περισσότερες θέσεις εργασίας, ενίσχυση της γεωπολιτικής δυναμικής των Βαλκανίων.

Είπε ότι μιλάμε για σημαντικές υποδομές που θα επιταχύνουν το εμπόριο ανάμεσα στις χώρες μας και το διεθνές εμπόριο, αλλά και τη μετακίνηση των πολιτών, μιλάμε για υποδομές στις τηλεπικοινωνίες, μιλάμε για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας που θα δώσουν ώθηση και στον τουρισμό, μιλάμε όμως και για ενεργειακούς δρόμους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Μπουρδολόγος !

  Εσένα περιμένανε να φτειάξουν τους ενεργειακούς δρόμους!

 2. avatar κκε εσωτερικού

  Για εξήγα μας πώς ακριβώς θα αλλάξει ο ενεργειακός χάρτης της Ελλάδας;;;;
  Με το ξεπούλημα των πάντων;;;;;
  Ή με τα μπαλόνια υδρογόνου που θα κατασκευάσεις;;;;;;

 3. avatar Χχαχαχαχαχα

  όταν λέει αυτός ενεργειακός χάρτης εννοεί τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει