Εκδήλωση για το ασφαλιστικό, και τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, διοργάνωσε απόψε το τμήμα Οικογενειακής Πολιτικής – Ισότητας των Φύλων της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσος Σπηλιόπουλος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το χειρισμό των σχετικών θεμάτων και επεσήμανε ότι «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέταξε το ασφαλιστικό στην πρώτη γραμμή των ενδιαφερόντων της αυριανής κυβέρνησης».

Τόνισε, ότι «το πρώτο που θα γίνει, είναι η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου», προκειμένου στη συνέχεια να θεσπιστεί ένα ασφαλιστικό σύστημα για το οποίο έχει ήδη μιλήσει η ΝΔ, με τρεις πυλώνες: έναν «αναδιανεμητικό», έναν «αποθεματικό» και έναν «εθελοντικό».

Ο κ. Σπηλιόπουλος υποστήριξε ότι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού «ουσιαστικά ακυρώνεται από τη μείωση του αφορολόγητου», και υπογράμμισε ότι με κυβέρνηση ΝΔ οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν. Στόχος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης, μέσω της δημιουργίας καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας, σημείωσε.