Γεννηματά: Αρκετά πια με το «ταγκό της ανευθυνότητας» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Τριήμερη περιοδεία στα Δωδεκάνησα


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:23
04/11/2018
Γεννηματά: Αρκετά πια με το «ταγκό της ανευθυνότητας» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
20
loading

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, στην Κω, όπου ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία της στα Δωδεκάνησα, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και στη ΝΔ κάνοντας λόγο για «ταγκό ανευθυνότητας» που παρατείνει τα αδιέξοδα της κρίσης.

Οι κ. «Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ. «Ό,τι κι αν λέει η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί τις συνέπειες της δικής της πολιτικής», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να σταματήσει «αυτό το σικέ δικομματικό παιχνίδι, που εντείνει την πόλωση και τον διχασμό για μικροκομματικούς λόγους». Κάνοντας αναφορά στη στάση που ακολουθούν κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η κ. Γεννηματά, ανέφερε ότι οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης παίζουν με το θέμα αυτό. «Ο καθένας για τα δικά του οφέλη και οι δύο μαζί για να συμπιέσουν τον δικό μας ζωτικό πολιτικό χώρο. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι: Ήμαστε οι πρώτοι που διαμορφώσαμε στέρεες θέσεις για το Σύνταγμα και τις θέσαμε στο δημόσιο διάλογο. Ας τοποθετηθεί ο καθένας πάνω σε αυτές για να δούμε αν θέλουν πραγματικά συγκλίσεις ή παίζουν -ξανά- φθηνό θέατρο!», υποστήριξε.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχοποιεί, με σχέδιο συκοφάντησης το Κίνημα Αλλαγής και προσπαθεί να επηρεάσει την Δικαιοσύνη στη διαλεύκανση υποθέσεων διαφθοράς. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Για να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητα τους, δεν διστάζουν να μεθοδεύσουν ένα μπαράζ σκανδαλολογίας. Θα το ξαναπώ: Να έρθουν όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Αφήστε όμως τη Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει το έργο της. Αξιοποιώντας τους θεσμούς με τους οποίους εμείς θωρακίσαμε το Κράτος Δικαίου, θεσμούς που παράγουν ήδη αποτελέσματα. Όχι, δεν θα επιτρέψουμε όμως η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την Δημοκρατία. Ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες. Προκειμένου να πλήξει την Δημοκρατική Παράταξη είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο!»

Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την χώρα και την δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα.

«Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση.

Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας. Ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδια τους», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Όπως είπε η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τη μη επιστροφή της δεξιάς. «Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί ούτε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής. Ναι, πρέπει να “φύγουν αυτοί”. “Να φύγουν τώρα”, όχι όμως για να “έρθουν οι άλλοι”» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Κάλεσε του πολίτες να το στηρίξουν για να μπορέσει να επιβάλλει την απαραίτητη συνεννόηση που έχει ανάγκη η χώρα καθώς είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη και να είναι ο καταλύτης της συνεννόησης και των πολιτικών εξελίξεων. « Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ. Όχι στο χθες. Όχι στη συντήρηση. Σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΙ σε προοδευτική αλλαγή. Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους. Μια νέα διακυβέρνηση που θα ενώνει αντί να διχάζει. Ναι στο Κίνημα Αλλαγής - Ναι σε μια Νέα Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ζητάμε ισχυρή εντολή ώστε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής να λειτουργήσουμε ως ο κρίσιμος καταλύτης για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας που θα δώσει, επιτέλους, βιώσιμη λύση για τη χώρα. Μια χώρα Ισχυρή στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για τον γνήσιο πατριωτισμό που «θα ενώσει τους Έλληνες, που θα υπερασπίσει τα Εθνικά μας δίκαια, θα επιβάλλει τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, θα δημιουργήσει συμμαχίες αξιοποιώντας την γεωπολιτική μας θέση στην Ευρώπη και τον Κόσμο» ασκώντας παράλληλα κριτική στη ΝΔ λέγοντας: «Γνήσιο πατριωτισμό, μακριά από άγονους εθνικισμούς και πατριδοκαπηλίες, μακριά από ακροδεξιές λογικές όπως αυτές που όλο πιο πολύ κυριαρχούν στην Νέα Δημοκρατία. Σε αυτή την στρατηγική συνεχίζουμε…. Και θέλω από εδώ, από τα ακριτικά νησιά μας, να διακηρύξω ότι ο γνήσιος πατριωτισμός ήταν, είναι και θα είναι κεντρικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας πορείας».

Επίσης η Φώφη Γεννηματά εξήγησε αναλυτικά τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για το προσφυγικό επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν θέλουμε Ευρώπη φρούριο θέλουμε προστασία των συνόρων. Εδώ στην Κω, με τις ακτές της Μικράς Ασίας ορατές με γυμνό μάτι, εδώ που τα εθνικά μας σύνορα ταυτίζονται με τα ευρωπαϊκά θέλω να επαναλάβω ότι δεν θέλουμε "Ευρώπη Φρούριο". Τα νησιά μας έχουν πληρώσει βαρύ οικονομικό και κοινωνικό τίμημα. Είχαμε προειδοποιήσει για το αδιέξοδο που διαφαινόταν στον ορίζοντα. Η κατάσταση από τα Δωδεκάνησα έως και τη Λέσβο είναι πλέον στο απροχώρητο. Τα νησιά του Αν. Αιγαίου πρέπει να αποσυμφορηθούν τώρα. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες για την επιβάρυνση των νησιών και για τις απάνθρωπες συνθήκες στα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών παρά την οικονομική βοήθεια που έχει δεχθεί η χώρα. Έχω προτείνει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές τη σύσταση ενός "Οργανισμού για την Προώθηση της Συνεργασίας ανάμεσα στα Νησιά και τις Συνοριακές Περιοχές της ΕΕ"».

Η κ. Γεννηματά ζήτησε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των εθνικών που δαπανώνται, είτε από την κυβέρνηση είτε από διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar Α.Λ.

  Καλά μπείτε στη βουλή πρώτα και μετά μιλάτε.

 2. avatar Βαρεθηκα…

  Φώφη, η αξία του πατέρα δεν περνάει στα παιδιά, και δή στην πολιτική. Έχεις ήδη αποδείξει οτι δεν αξίζεις ούτε την καρέκλα που κάθεσαι.

 3. avatar ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΤΟ’ΧΑΣΕ

  ΤΟ ΚΟΡΊΤΣΙ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ ΤΙ ΛΈΕΙ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΙ ΚΆΝΕΙ!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΠΊΣΩ!!

 4. avatar Και τώρα λέμε :

  πάλι "ΠΑΣΟΚ ρε μούτρο".

 5. avatar ο θειος

  ο Τσίπρας θα μιλήσει για τα εκατομμύρια του Τζορτζ Σορος

 6. avatar ανεστηςςςς

  ουστ ρε πασοκοι ξεχασιαρηδες . στον πολιτικο αγυριστο αχρηστοι

  1. avatar Ανεστάκο…

   .... να πας με εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

   1. avatar Πήγαινε

    κοιμήσου άνθρωπε μου και άμα δεις στον ύπνο σου τη Φωφώκα πες της ''είμαι ένα ευνοημένο κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ και για αυτό σας ψηφίζω''.

 7. avatar Maximosb*

  Ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα της ιστορίας...
  -Σημίτης, επιτέλους σταματήσαμε να ζούμε με δανεικά...
  Αυτός ο απατεώνας θα μιλήσει...; Θα αρθρώσει μια λέξη για το ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο πάει μέσα...;
  Εσύ Φωφώκα, θα μας πεις ότι δεν γνώριζες τίποτα ενώ το γνώριζαν και πέτρες για τις ρεμούλες... Ακόμα δεν βάλατε μυαλό... πρέπει να μην μην μπείτε στην επόμενη Βουλή διότι ακόμα δεν έχετε καταλάβει το καλό που έχετε κάνει... καπυλευτήκατε το όραμα και τις προσδοκίες ενός λαού για να πλουτίσετε... και έχετε τα μούτρα να μας μιλάτε πάλι...; Αντί να ανοίξετε Γούβα και να μπείτε μέσα...!!!

 8. avatar ΧΑΡΙΣ

  ενω εσειsτελειοι.ουστ απο δω βρωμησατε την κοινωνια.

 9. avatar ΚΙΝΑΛ

  Η σαπίλα του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται!

 10. avatar TTTT

  ολοι σας φυλακη η [...] αντε γεια

 11. avatar Γιωργος Λεοντιαδης

  εσυ μαλλον το εχεις χαμένο η μας περνας για χαζους οποτε πρεπει να σε δει ψυχίατρος.

  1. avatar Καλά …

   ... είσαι πανέξυπνος με ΙQ [...]!!!!!!!!!!

  2. avatar Yezhov

   Και θαρρείς πως το τέρας αυτό (τέρας υπευθυνότητας για να μην παρεξηγούμαστε, ε;) δε θα βρει αρκετούς χαζούς ώστε να εξασφαλίσει μερικές έδρες στην επόμενη βουλή;

   1. Από τα φραφόμενά σου και μόνο φαίνεται ποιος είναι ο χαζός......

  3. avatar εσενα σε κουραρει ο πολλακης?????

   ο πρωην πασοκας?????η ο καρανικας,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 12. avatar PanosGianaros

  Φώφη , , , το άλλο το ανέκδοτο με τον Ζίγδη το έχεις ακουστά ;
  υ.γ
  Γιατί Φώφη μου δεν κάνεις . . .ΑΝΕΝΔΟΤΟ εναντίον του Σύριζα , παρά γυρνάς στις γειτονιές και κάνεις μνημόσυνα για τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου , , και ποιός ξέρει αύριο για ' ' ποιόν ' ' άλλον .....!

  1. avatar για τους αλλους που ειναι στο συριζα???

   το καψωχα....κοτσακα...μπολαρη.....κοτζια...που τον φαγατε.....ανοιξατε τις πορτες και μπουκαραν ολα τα κλεφτρονια.....βρηκαν ασυλο.....φανταζεσαι να ειχε παει ο ακη ς και ο γιαννος???θα ειχαν ολα κουκουλωθει....,,,,,,,,,,,,,,,,,

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει