Μετά τις συναντήσεις του με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει σήμερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη όπου θα έχει συνάντηση με τον διοικητή της Μάριο Ντράγκι.

Το ραντεβού των δύο ανδρών είναι προγραμματισμένο για τις 4 το απόγευμα και θεωρείται κρίσιμο για το χειρισμό του ελληνικού ζητήματος απ΄π την πλευρά της ΕΕ, καθώς μάλιστα το πακέτο των περικοπών ύψους 11,5 δισ. παραμένει ανοιχτό και το ντεμπούτο των επαφών με την τρόικα δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του Πρωθυπουργού είναι να επισπεύσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και να ληφθεί η σχετική απόφαση από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και σε δεύτερο χρόνο να υπαχθεί η χώρα και οι ελληνικές τράπεζες στις γενικότερες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Στη συνάντηση θα εξετασθεί και το ενδεχόμενο «παραίτησης» της ΕΚΤ από τα κέρδη που καταγράφει από την επένδυση της σε ελληνικά ομόλογα.

Πάντως, η ΕΚΤ θέτει ως προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω τη θετική έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.