Με ένα εντελώς διαφορετικό κυβερνητικό σχήμα όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και λογική συγκρότησης θα ανέβει ο Γιώργος Παπανδρέου στην ΔΕΘ.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτού του τελικά σαρωτικού , όπως όλα δείχνουν , ανασχηματισμού είναι ότι η… οικογένεια Παπανδρέου  στα δύσκολα εμπιστεύεται τους δικούς της και δοκιμασμένους ανθρώπους.

Έτσι μπροστά στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται με την τρόικα να πιέζει και μια σοβαρή εκλογική αναμέτρηση τον Νοέμβριο , παλαιά και δοκιμασμένα και για την αντοχή αλλά και για την πίστη τους  στελέχη από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου επανέρχονται στην κυβέρνηση όπως ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Γιώγος Ανωμερίτης, ο Γιάννης Διαμαντίδης σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες υπουργοποιούνται.

Παράλληλα ο Γ.Παπανδρέου αναβαθμίζει και δίνει  αρμοδιότητες κλειδιά στους δικούς του ανθρώπους. Τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Σε θέση κλειδί στο Μαξίμου άλλωστε φαίνεται ότι τοποθετεί  την κ.Ρ.Βάρτζελη η οποία είναι συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου από την δεκαετία του 80…