Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι «εξαπατά, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, προσδοκώντας στην καρέκλα της εξουσίας, τους πολίτες», εξαπέλυσε ο γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο Π. Λαφαζάνης σημειώνει:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπροστά στα αδιέξοδα του, τα οποία δεν μπορούν να τα διασκεδάσουν οι στημένες δημοσκοπήσεις, διολισθαίνει όλο και περισσότερο στην τακτική Τσίπρα των ψεύτικων προεκλογικών – υποσχέσεων. Και είναι αναξιόπιστες και πέρα για πέρα ψεύτικες οι υποσχέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, διότι, με τις νεοφιλελεύθερες τροϊκανές στρατηγικές που ακολουθεί τυφλά, είναι αδύνατον να τις υλοποιήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, άρχισε να μοιράζει με ευκολία φορολογικά δώρα, όπως η μείωση της επιβάρυνσης του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του φορολογικού συντελεστή για χαμηλά εισοδήματα, χρησιμοποιώντας το προσφιλές και χιλιομασημένο διάτρητο επιχείρημα ότι αυτός θα καταφέρει με μαγικό τρόπο να πείσει την τρόικα να του δώσει την άδεια να ακυρώσει μνημονιακές δεσμεύσεις, στις οποίες στηρίζονται οι υποσχέσεις του».

«Είναι προφανές», σύμφωνα με τον γραμματέα της ΛΑΕ, «ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης εξαπατά, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, προσδοκώντας στην καρέκλα της εξουσίας, τους πολίτες.

Ώσπου να φτάσουμε στις εκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θα ξορκίζει τον Τσίπρα, θα έχει μεταμορφωθεί σε ένα τέλειο κακέκτυπό του.

Αυτές τις ώρες, πράγματι, η χώρα χρειάζεται να εγκαταλείψει επειγόντως τις αδιέξοδες επιλογές της λιτότητας και της φορολογικής αφαίμαξης.

Αποτελεί, όμως, τη μέγιστη δημαγωγία να υπόσχονται κάποιοι, έστω οριακές και ανώδυνες μειώσεις φορολογικών βαρών, βασίζοντας τις υποσχέσεις τους στην συναίνεση των πιστωτών και στην «χαλιναγώγηση» της απληστίας τους για υπερπλεονάσματα», τονίζει ο Π. Λαφαζάνης που προσθέτει:

«Μια βαθιά και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση για ένα δίκαιο, πραγματικά αναδιανεμητικό και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, η οποία, μεταξύ άλλων, θα καταργεί πλήρως το άδικο και υφεσιακό χαράτσι του ΕΝΦΙΑ και θα μειώνει δραστικότατα, έως μηδενισμού, τους δολοφονικούς συντελεστές του αβάστακτου αντιλαϊκού Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) κ.α., απαιτεί πρώτα απ’ όλα την απαλλαγή της χώρας μας από την θηλιά των μνημονίων και της νεοαποικιακής κηδεμονίας της ευρωζώνης και των πιστωτών, στο πλαίσιο μιας μεγάλης δημοκρατικής ανατροπής για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση και μετασχηματισμό της χώρας.

Τσίπρας και Μητσοτάκης αποτελούν τους δυο σημερινούς βραχίονες του συστήματος νεοαποικιακής καταλήστευσης της χώρας και τον θεμελιώδη στόχο, μαζί με τα κόμματα τους, της αναγκαίας πολιτικής ανατροπής.

Είναι τραγικό ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με δορυφόρο τους το ΚΙΝ.ΑΛΛ., μοιάζουν πολιτικά όλο και περισσότερο ως σταγόνες νερού και με την πάροδο του χρόνου ακολουθούν και τις ίδιες τακτικές και τα ίδια ψέματα σε μια παραπλανητική σύγκρουση που έχει ως έπαθλο μόνο και μόνο τις καρέκλες της εξουσίας σε βάρος του τόπου και του λαού.

Τσίπρας και Μητσοτάκης το μόνο που κάνουν, πίσω από το θέατρο σκιών που παίζουν, είναι να προετοιμάζουν την τελική «μεταμνημονιακή» καταστροφή της χώρας με προγράμματα και μέτρα χειρότερα από όσα ψήφισαν και εφάρμοσαν μέχρι σήμερα. Να τους ανατρέψουμε, πριν θα δώσουν την χαριστική βολή στην χώρα», υποστηρίζει κλείνοντας ο Π. Λαφαζάνης.