Χουντής: Να σταματήσει στην Ελλάδα η κατασκευή ΧΥΤΑ που καταστρέφουν το Περιβάλλον

«Να υπάρξει μια ενισχυμένη βοήθεια από την ΕΕ στις χώρες που καθυστερούν στην διαχείριση των απορριμμάτων»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:00
17/04/2018
Χουντής: Να σταματήσει στην Ελλάδα η κατασκευή ΧΥΤΑ που καταστρέφουν το Περιβάλλον
2
loading

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ υπάρχει ανισότητα σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων και αποβλήτων, δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα την κυκλική οικονομία και την περιβαλλοντική αναφορά στην ΕΕ.

«Υπάρχουν χώρες όπως η Ελλάδα που στέλνουν το 75% των σκουπιδιών σε χώρους υγειονομικής ταφής ρυπαίνοντας το περιβάλλον, την θάλασσα, τα νερά και την τροφική αλυσίδα. Στη χώρα μου οι κεντρικές κυβερνήσεις, οι προηγούμενες και η σημερινή, και οι περιφερειακές αρχές επιμένουν να δημιουργούν χώρους υγειονομικής ταφής ακόμα και σύμμεικτων αποβλήτων καταστρέφοντας το περιβάλλον μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα.

Δεν υπάρχει χώρος υγειονομικής ταφής στην Ελλάδα που να μην έχει προβλήματα» ανέφερε ο κ. Χουντής και υπογράμμισε πως «είναι σαφές ότι μια χώρα όπως η Ελλάδα που ανακυκλώνει το 17% των απορριμμάτων δεν μπορεί να πιάσει τον ενδιάμεσο στόχο.

Για αυτό επιβάλλεται να υιοθετήσει στην πράξη το μηδενισμό της ταφής και επίσης να υπάρξει μια ενισχυμένη βοήθεια από την ΕΕ στις χώρες που καθυστερούν στην διαχείριση των απορριμμάτων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar τρι

    Ωραία μας τα είπες. για την Ταμπακέρα όμως δεν μας λες. Γιατί οι συμπετριωτες σου δεν κάνουν καμία διαλογή στην πηγή; κατι κάδου που χασκουν στους δρόμους και τους οηγαίνει ο καθένας πέρα δώθε τι είναι αυτοι; το ότι οι σκύλοι τα κάνουν στο δρόμο χωρίς κανένας να τα μαζεύει τι είναι αυτό; Τι ένοείς όταν λές να σταματήσει η ελλάδα να κατασκευάζει ΧΥΤΑ τι ενοείς; θα κατασκευάσει ΧΥΤΥ θα έχεις υπολοίματα δεν μπορεί; το ότι δεν αφήνανε να φτιαχτουν οι ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ με την κουτοπονηριά θα τα πάμε στον γείτονα τι είναι αυτό; Και σε ρωτάω νιας και από θεωρίες χορτάσαμε πως το ενοείς; Παραγονται Χ τονοι σκουπίδια, αφού γινει διαλογή, ανακύκλωση ή ότι άλλο θες θα μείνει ένα υπόλοιπο, αυτό που θα το πας; φιατί λοιπόν δεν κάνεις όλα τα προηγούμενα και μετάμας λες για το τελευταίο. Αμήν

  2. avatar Γιώργος-Ελβετία

    Είναι τόσο δύσκολο να γίνει καυστήριο σκουπιδιών. Αλλού κι αλλού ξοδεύονται λεφτά με το τσουβάλι. Δείτε ένα καυστήριο κοντά στον τόπο που μένω στο εξωτερικό.
    http://kva-buchs.ch/

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει